Nyakó: Nagy siker a választóknak a törvény visszavonása

2016. április 11. 13:18

Kis győzelem, hogy a kormány kezdeményezi a kötelező vasárnapi zárva tartás eltörlését, de a másik két népszavazási kezdeményezés is az egész rendszerről szól – jelentette ki Nyakó István MSZP-s politikus. A DK a saját győzelmének is tekinti Rogán Antal bejelentését.

2016. április 11. 13:18

Kis győzelemként és a választók számára nagy sikerként értékelte a vasárnapi boltzár ügyében népszavazást kezdeményező szocialista Nyakó István hétfőn a vasárnapi munkavégzés tilalmáról szóló törvény visszavonásáról szóló kormánydöntést.

Az ellenzéki politikus az MTI-nek nyilatkozva azt mondta, az internetadó miatti tiltakozások után másodjára sikerült a nemzeti együttműködés rendszerét meghátrálásra kényszeríteni. A népszavazási kérdése a kormányzati bejelentés után okafogyottá vált - jelezte.

Nyakó István azt mondta, „egy despotikus hatalom nem viseli el azt, hogy a választók szavazatukkal mondhassák azt egy diktátumukra: na ne, ezt nem”.

A népszavazások az egész rendszerről szólnak

Az MSZP-s politikus szerint az emberek pontosan értik, hogy a másik két népszavazási kérdés – a kétmillió forintos állami bérplafonról és az állami földek eladásának tilalmáról szóló – is az „egész rendszerről” szól.

Nyakó István hozzátette, a kormány ezzel a lépéssel nem teszi meg nem történté a február 23-án a Nemzeti Választási Irodánál elkövetett bűncselekményt. Szerinte amíg nem derül ki, ki volt a megbízó, a kitervelő, a konkrét szervező, „demokratikus vészhelyzet” van az országban.  

DK: A parlament minél hamarabb szavazzon a boltzár feloldásáról!

A Demokratikus Koalíció azt szorgalmazza, hogy az Országgyűlés a lehető leghamarabb szavazzon a vasárnapi boltzár feloldásáról és az azt követő héten már nyithassanak ki a boltok.

Gréczy Zsolt szóvivő hétfőn sajtótájékoztatón azt mondta, hogy az Orbán-kormány vereséget szenvedett a vasárnapi boltzár ügyében és Rogán Antal Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter bejelentése a vereség beismerése.

A DK saját személyes győzelmének is tekinti a tiltás feloldását, mert ők nyújtották be az ügyben az első népszavazási kezdeményezést - tette hozzá Gréczy Zsolt. 

Rogán Antal Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter hétfőn, a kormányülés szünetében jelentette be, hogy a kabinet a vasárnapi munkavégzés tilalmáról szóló törvényi szabályozás visszavonását javasolja a parlamentnek. A döntést egyebek mellett azzal magyarázta, hogy a vasárnapi munkavégzés tilalma megosztó kérdésnek bizonyult az elmúlt egy évben.

 

Összesen 65 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Peter8811
2016. április 12. 07:19
Nyakó elvtárs Nekem volt nagy siker, hogy MSZP-s voltam, csak a félnyugdíjam ugrott 1996-os Bokros Lalyos elvtárs panamai nyugdíjreform hatására. Már Obama is tudja hogy Panamában 2000 rubelért osztogatták a Fosztóképzős diplomákat. Már a FBI (Fiatal Baloldali Ifjúság)is figyeli Panamát. Neked meg nagy siker volt a 60 milliós évi költségtámogatás hogy a feleségeddel külön autóval jártattok be naponta Nyíregyházáról a Parlamentbe.
Volo
2016. április 11. 20:00
Rohadt mocskos kapzsi rablókapitalista szemét banda! Hogy rohadna le mindnek a balkeze! Soha nem mondhatják már, hogy baloldali párt! Tetves munkás ellenes mocsadékok! Munkavállalók vérén hízó disznók! Munkásokat szegényeket eláruló rabszolgatartók!
atila68
2016. április 11. 19:07
Ami hiányzik az ellenségből az a méltóság. Mert még egy vitát megnyerni sem képesek méltósággal.
tekerő
2016. április 11. 17:00
Igen Gyurcsány volt pártpajtása sokat tanult Gyurcsánycsótánytól hiszen ő is a magyarok ellen szavaztatott pl: kettős állampolgárság a határontúli magyaroknak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!