Elmúltnyolcévezik a Fidesz az offshore-ügyben

2016. április 04. 14:39

A Fidesz szerint a Gyurcsány-Bajnai-kormányok alatt 1000 milliárd forint landolt adózatlanul svájci és ciprusi bankszámlákon, a Nemzeti Bankot „egy offshore-lovag vezette”, a szocialista Simon Gábor pedig külföldi bankszámlákon tartott több száz millió forintot. A párt arra is kitért, hogy a Jobbik Kovács Béla révén Európa legnagyobb korrupciós botrányában érintett.

2016. április 04. 14:39

A Fidesz szerint az offshore-botrányban az az ellenzék vádaskodik, amely kormányzása alatt offshore cégeken keresztül szivattyúzta ki a közpénzeket az országból. A nagyobbik kormánypárt hétfőn arra reagált az MTI-nek eljuttatott közleményben, hogy a Jobbik, az LMP és a Liberálisok is kritikát fogalmaztak meg a kormánnyal szemben a Süddeutsche Zeitung német lapban megjelent, több százezer titkos offshore cég létét felfedő cikk nyomán. Sajtóhírek szerint egy panamai ügyvédi irodától kiszivárgott listán több tucat magyarországi vagy magyar kötődésű cég, illetve magánszemély is szerepel, köztük egy volt fideszes képviselő, Horváth Zsolt.

A Fidesz közleményében azt írta, a Gyurcsány-Bajnai-kormányok alatt 1000 milliárd forint landolt adózatlanul svájci és ciprusi bankszámlákon, sőt, az ország vezetőinek tudtával offshore cégeket hizlaltak a nemzeti vagyonból. Hozzátették: egy offshore-lovag vezette a nemzeti bankot Simor András személyében, az MSZP vezetésében pedig Simon Gábor tartott külföldi bankszámlákon több száz millió forintot. A Jobbik pedig Európa legnagyobb korrupciós botrányában érintett - írták, közölve azt is: még mindig várják a választ arra, hogy Kovács Béla, a párt európai parlamenti képviselője milyen pénzeket szállított az idegen hatalmakat szolgáló Jobbiknak.„”

Összesen 128 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
liberálzöld.
2016. április 05. 10:42
Kedves Viktor! Választást nyertél az offshore-ozással. Nem érzed úgy, hogy el kellene menned a jó édes anyádba?
Mindjárt
2016. április 05. 06:13
"A párt arra is kitért, hogy a Jobbik Kovács Béla révén Európa legnagyobb korrupciós botrányában érintett. " Tényleg ilyen hülyének nézi a híveit a felcsúti, hogy ilyen marhaságokkal eteti a népét és azt hiszi, hogy az beválik? Magyarországnak soha nem volt olyan korrupt, olyan mocskos, tolvaj gazember kormánya mint az Orbán kormány. Hazánkban tombol a cigánybűnözés, kormány szinten.
peninsulavaldes
2016. április 04. 22:12
jó stratégia, csak kissé felháborito...
katus
2016. április 04. 21:15
http://hellodelsomogy.hu/2016/04/04/az-elo-legenda-el-risitas-az-orszaghazban/ https://www.youtube.com/watch?v=L9lDMLzE-v4
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!