Oktatásügyben gyurcsányozik, nok-ügyben bankározik a Fidesz

2016. március 29. 14:31

A Fidesz szerint a kormány hat éve azokat a pénzeket pótolja az oktatásban, amit Gyurcsány Ferenc vett ki onnan. Hozzátették: Gyurcsány „minden idők legkorruptabb kormányzását követte el”. A kormánypárt eközben az LMP-nek is nekiment: szerinte a nok-ot kritizáló ellenzéki pártok a bankok érdekeit képviselik.

2016. március 29. 14:31

A polgári kormány hatodik éve pótolja azokat a pénzeket, amelyeket Gyurcsány Ferencék elvettek az oktatásból – így reagált a Fidesz arra, hogy Niedermüller Péter DK-alelnök szerint a kormánypárt az oktatásra szánt pénzeket is ellopja. A Fidesz-frakció az MTI-nek kedden küldött közleményében úgy fogalmazott: az a Gyurcsány-párt beszél az európai uniós pénzek ellopásáról, amelynek vezetője ma is több mint másfélmilliárdot keres EU-s megbízásokból, és aki „minden idők legkorruptabb kormányzását követte el”. Hozzátették, Gyurcsány Ferenc és pártja csökkentette az állami normatívakat, és elvett egy havi bért a pedagógusoktól.

Ezzel szemben a polgári kormány átvette az iskolák fenntartását, átvállalta az önkormányzatok adósságát, és elindította a rendszerváltás óta legnagyobb pedagógusbér-emelést, amelyre eddig 234 milliárd forintot fordított – hangsúlyozta a kormánypárt, jelezve, hogy a pedagógusok béremelése idén és jövő ősszel is folytatódik. Kiemelték továbbá az ingyenes tankönyvellátás bevezetését, a kisgyermekek 90 százalékára kiterjesztett ingyenes étkeztetést és a mintegy félezer iskola fejlesztését.

Fidesz: Az ellenzék ezúttal is a bankok érdekeit képviseli

A Fidesz szerint az ellenzék megint a bankok érdekeit képviseli. A kormánypárt arra reagált, hogy kedden az LMP és a Magyar Liberális Párt (MLP) is a nemzeti otthonteremtési közösségekről szóló, az államfő által a parlamentnek visszaküldött törvényjavaslat visszavonására szólította fel a kormányoldalt.

A Fidesz-frakció az MTI-hez eljuttatott közleményében erre válaszul azt hangsúlyozta, hogy a nemzeti otthonteremtési közösségek lehetővé teszik a bankrendszeren kívüli lakásmegtakarítást, az olcsóbb otthonteremtést és a kamatmentes törlesztést. „A bankoknak és az ellenzéknek ez nem érdeke” – tették hozzá. A Fidesz célja – írták –, hogy a magyar családok minél olcsóbban juthassanak saját otthonhoz.

A családok otthonteremtési kedvezménye, a lakásépítési áfa csökkentése, az áfa-visszatérítés lehetősége és a 10 millió forintos állami támogatású hitel mellett létrejövő nemzeti otthonteremtési közösségekkel kiteljesül az otthonteremtési program, mert lehetőség lesz a bankrendszeren kívüli lakáscélú megtakarításra is – közölte a Fidesz-frakció.

Összesen 77 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mindjárt
2016. március 30. 11:10
Tagadhatatlan, hogy a Gyurcsány/Bajnai időszakban rengeteget loptak DE amatötök voltak ahhoz képest a pofátlan és határtalan lopáshoz amit most a felcsúti cigány és bandája művel. Ilyen korrupt, tolvaj kormánya még nem volt hazánknak. A felcsúti maffia mindenkinél jobban teljesít --- nemzet-fosztogatásban
Tintamin
2016. március 30. 07:15
Kulturalt kormanypartunk van..... Lopni viszont nagyon tudnak, ez teny.
kurbitalis
2016. március 29. 22:56
Az mszp-s szavazók a Jobbikra szavaznak gyurcsányiék helyett. A Fidesz-KDNP szavazói meg ásítanak egyet. Oszt jó éccakát. :-D
Strassnoff Ignác
2016. március 29. 20:57
Hozzátették: Gyurcsány „minden idők legkorruptabb kormányzását követte el”. Egyrészt 6 év teljhatalom után ez a duma már elég szar. Másrészt pár száraz tény: A Budai (A kartellező, tahó paraszt.) vezette elszámoltatási bizottság "eredményei": 1442 vizsgálat. 61 feljelentés. 7 vádemelés. Jogerős elmarasztaló ítéletről nem tudok. Nem jogerős talán 1, vagy 2. Nos ha a Fidesz csak ennyire lenne korrupt, én is rájuk szavaznék. Gyurcsány személye ellen egy darab hivatali visszaélés vádjával próbálkoztak (Abban se volt arról szó, hogy ő maga keresett volna a dolgon.), az is elbukott már nyomozati szakaszban. Amit már többször leírtam: Magyarországnak a gengszterváltás óta volt 7 miniszterelnöke. 4 balos, 3 jobbos. Ezekből 5 kurva gazdag, 2 csak amennyire a fizetése indokolta. Az 5 gazdagból 4 már gazdag volt, mire miniszterelnök lett. 1 van, aki kizárólag politikus volt egész életében, ergo minden fillér jövedelme dokumentálható. Aztán mégis milliárdos, a pereputtyával együtt. Na ki ez???? Akkor ki a fasz a korrupt? Soroljam az elmúlt 6 év mutyijait? Minek? Közismertek. A milliárdos haverokat? Azok is ismertek. Az iskolák államosítása kurva messze van a sikertörténettől. A tankönyvkiadás rendszere visszalépés az ötvenes évekbe. Az iskolai étkeztetés színvonala közmondásos, talán csak a kórházi múlja alul. A NOK egy olyan faszság, amilyen csak Rogán hazug pofájából tud kiesni. Az Origón pont most van róla egy cikk, amelyik pontosan leírja, hogy mit is takar ez a kapitális átbaszás. Aki ebbe belemegy, az megérdemli a sorsát. Amúgy ez nem is kérdés. Amelyik szókapcsolatba Orbánék beillesztik a nemzeti szót, az szinte biztosan valamilyen sumák kis mutyit takar. Kivétel ez alól a Nemzeti Párválasztó, az a szervezők szellemi képességeiről kiállított vicces bizonyítvány.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!