Egyedül hazánk nem támogatja az amszterdami melegfelvonulást

2016. március 09. 12:43

Magyarország a 28 EU-tagállamból egyedüliként nem írt alá egy Európai Bizottság által készített nyilatkozatot, mely szerint az amszterdami melegfelvonuláson közösen képviselik magukat egy hajóval. A kormány indoklása szerint a melegjogok promotálása sérti a tagállamok szuverenitását, ezért ebben a formájában nem támogatják a nyilatkozatot.

2016. március 09. 12:43

Az Európai Bizottság először a történelemben, részt szeretne venni a nyári amszterdami melegfelvonuláson úgy, hogy egy EU-hajót biztosít a rendezvényen vízre bocsátani tervezett hajóflottába.

Mindegyik tagállam aláírta az erről szóló nyilatkozatot – kivéve Magyarországot. Bókay Dóra, a kormány európai szóvivője úgy kommentálta a döntést az EUobserver-nek, hogy Magyarország nem támogathatja ezt az LMBTQ-jogokról szóló dokumentumot ebben formában. Ennek okaként a tagállamok szuverenitásával kapcsolatos fenntartásokat nevezte meg.

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Morgen
2016. március 09. 21:06
Oszt ki fizeti ezt a nagy eseményt? Erre van pénz az EU-ban. Megőrült Európa.
Vezetéknév Utónév
2016. március 09. 20:52
Azok félnek a melegektől, akiknek bizonytalan az önazonosságuk.
balbako_
2016. március 09. 19:51
Haha! Újabb fekete pont? Pedig micsoda pompás megoldása ez a népességfogyásnak! Lassan kiderül egy ember van az EU-ban Orbán!
Andre1bp
2016. március 09. 19:12
Itt az ideje nyilvanossagra hozni, a kormanyban kinek van homoszexualis gyereke.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!