Szijjártó: Közép-Európában a sajtó szabadabb, mint nyugaton

2016. január 11. 23:38

Szijjártó Péter közleményben reagált a svéd külügyminiszter kijelentésére, miszerint Magyarország és Lengyelország szólásszabadságot korlátozó reformokat vezet be. A külügyminiszter szerint nem a kelet-európai, hanem a nyugati médiumok azok, akik nem arról beszélnek, amiről kellene.

2016. január 11. 23:38

Az elmúlt időszakban nyilvánvalóvá vált, hogy Közép-Európában a sajtó sokkal szabadabb, mint Európa nyugati felében – reagált hétfői közleményében Szijjártó Péter a svéd külügyminiszter Magyarországról tett vasárnapi kijelentésére. Margot Wallström a svéd politikai elit évente megrendezett biztonságpolitikai tanácskozásának megnyitóján Magyarországról és Lengyelországról mint „szólásszabadságot korlátozó reformokat” bevezető országokról beszélt.

A külgazdasági és külügyminiszter a közleményben úgy fogalmazott: „Jól látható, hogy egyes nyugati politikusok és médiumok továbbra is maszatolnak, még mindig nem arról beszélnek, amit már mindenki lát. Pedig világos, hogy az illegális bevándorlás növeli a terrorveszélyt és a bűnözést Európában. Azonban furcsa módon aki erről beszél, az nem jó demokrata.”

Szijjártó Péter felszólította a a svéd külügyminisztert, hogy ne a magyar és a lengyel demokrácia miatt aggódjon. Kiemelte: saját sorsukról egyértelműen döntöttek a magyarok 2010-ben és 2014-ben, a közelmúltban választottak a lengyelek is, és a döntésüket mindenkinek tiszteletben kell tartania.

„Erős Európai Uniót kizárólag erős tagállamok alkothatnak. A svéd külügyminiszter téved, nem Magyarország vagy Lengyelország gyengíti az uniót, hanem azok, akik megalapozatlanul vádaskodnak ahelyett, hogy a történelmi migrációs kihívásra és az unió előtt álló feladatokra keresnének megoldást” - tette hozzá a külügyminiszter.

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tango47
2016. augusztus 01. 13:01
Az Origo-tól tanulták a komment-szűrési (eltávolítási) technikát.
A Hannibal Lektűr-attitűd
2016. március 02. 09:03
hülye hülyébb, leghülyébb régen úgy volt ugye, hogy rendőr, postás, vasutas ma úgy van, hogy kormánytag, pártmédia, fideszbirka :((
Vezetéknév Utónév
2016. február 11. 16:45
Szíjjártónak igaza van: a magyar sajtó annyira szabad, hogy az MTI a lakosság humorigényét is kiszolgálja a Hírcsárda-jellegű kormányközleményekkel és az ellenzéki állpáspontok cenzúrázásával.
Akitlosz
2016. január 26. 15:46
"Kiemelte: saját sorsukról egyértelműen döntöttek a magyarok 2010-ben és 2014-ben" A frászt a saját sorsukról döntöttek! Csak arról, hogy melyik párt dönthessen helyettü(n)k, rólu(n)k.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!