Mérő László a Hitler-bajusz miatt hagyja ott a Magyar Narancsot

2015. szeptember 18. 08:38

„Nem akarok olyan címlapok közelében lenni, mint a Narancs múlt heti címlapja” – így búcsúzott a Magyar Narancstól Mérő László, aki a Hitler-bajuszos címlap miatt hagyja ott az újságot. Leírta: a képpel nem tud azonosulni, mivel nem a miniszterelnök nézeteit, hanem személyét támadja.

2015. szeptember 18. 08:38

A friss Magyar Narancsban búcsúzik a laptól Mérő László matematikus-publicista, méghozzá a Hitler-bajuszos címlap miatt, írja a Pesti Srácok. Mérő ahhoz hasonlította a helyzetet, mint amikor 1990-ben Esterházy Péter Csoóri Sándor zsidózó cikke miatt kilépett a Hitel folyóirattól.

Cikkében leírta: a címlappal nem tud azonosulni, mivel az a miniszterelnök személyét démonizálja ahelyett, hogy nézeteivel vitatkozna. „Orbán Viktort embernek tartom, nem sátánnak” – szögezte le, hozzátéve: továbbra sem ért vele egyet, s egyes nézeteit sátáninak is tartja. Szerinte nem mentség, hogy a baloldali miniszterelnököket is démonizálta korábban a másik oldal.

Mérő elmondta: nem szeretné, ha ilyen címlapok buktatnák meg a kormányt, amelyet demokratikusan választottak meg. „Buktassa meg az, hogy a magyarok 51 százalékának elege lesz a nézeteiből, politikájából” – írta.

Összesen 47 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Fahrenheit 451
2015. október 30. 11:35
a tíz ujjukat nyalnák meg utána a rákosisták..
MOPO3OB
2015. szeptember 29. 14:56
Mindenki másképp egyforma ugyebár. Vajon Varga Mátyás (iam non OSB) fog továbbra is publikálni a Magyar Narancsba?
Haryka
2015. szeptember 22. 11:57
Így igaz! Legalább nem csőlátású!
citizen queen
2015. szeptember 22. 11:56
Respect, ez teljesen korrekt magatartás Mérő részéről. Ő legalább képes észrevenni a sajátjai szemében a gerendát.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!