Visszaengedi az RTL-t az Országgyűlésbe Kövér

2015. december 14. 11:27

Egy hónap kényszerszünet után visszamehet az Országgyűlésbe az RTL Klub, amelynek stábját Kövér László házelnök november 20-án tiltotta ki a Házból. A döntésről az Országgyűlés sajtófőnöke szerint az RTL-hírigazgató Kotroczó Róbert már egy hete tud.

2015. december 14. 11:27
Stumpf András

Házelnök úr döntése értelmében az Országgyűlés munkájának és az Országház nyilvános eseményeinek közvetítésére az RTL Klub stábja 2015. december 21-től ismét belépési lehetőséget kap az Országház és a Képviselői Irodaház épületébe – tájékoztatta az imént a Mandinert az Országgyűlés sajtófőnöke.

Szilágyi Zoltán ezzel hetekkel ezelőtti ígéretét tartotta be. Miután Kövér László házelnök Az RTL Klub újságíróinak a Házból való kitiltásáról döntött, több kérdést tettünk fel az Országgyűlésnek. Akkor azt a választ kaptuk, hogy Kövér „az előzményeket is mérlegelve döntött, miután az RTL stábja a miniszterelnöki folyosón, olyan helyen forgatott, ahol nem volt engedélyük. A stáb a plenáris ülésre kért és kapott belépőt. A nemzetközi gyakorlatban sem tudok olyan esetről, hogy a miniszterelnök dolgozószobája előtt, miden jóváhagyás nélkül forgatni lehessen.

Nem a mostani eset volt az első, hogy RTL-est tiltottak ki a Házból: korábban a csatorna kollégájának, Szondi Vandának gyűlt meg a baja a szabályokkal.

„A szabálysértést nem önmagában a kérdés okozta,  hanem a kérdés feltevésének a módja,  helye és ideje” – válaszolta Szilágyi kérdésünkre. Elmondása szerint Szondi Vandát az Országgyűlés Sajtóirodájának munkatársai többször is kénytelenek voltak szóban figyelmeztetni, hogy tartsa be az Országgyűlés sajtótudósítási rendjét, és csak azokon a helyszíneken forgasson, ahol erre lehetősége van. „Mivel erre nem volt hajlandó parlamenti belépőjét felfüggesztettük, nem három, hanem egy hónapra, és erről haladéktalanul tájékoztattuk Kotroczó Róbert hírigazgatót, felkérve, hogy szíveskedjék figyelmeztetni munkatársait az előírások betartására” – mondta Szilágyi a Mandinernek.

Szilágyi tájékoztatása szerint arról a házelnöki döntésről is már egy hete tájékoztatta Kotroczó Róbertet, hogy december 21-ével az RTL stábja újra forgathat az Országgyűlésben. 

Összesen 43 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2016. március 01. 21:01
Kutyaszart a parkba?
VakzKommondor
2016. február 13. 10:09
milyen nagylelkű, ez a buta fasz.
mákgubó negyedszer
2015. december 23. 00:50
Neked balfasz, László elvtárs!
mákgubó negyedszer
2015. december 23. 00:50
Neked balfasz, László elvtárs!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!