Szijjártó: A migrációs válság évekig velünk marad

2015. december 17. 10:18

A bevándorlási válság még évekig velünk fog maradni, Magyarország azonban sikeres választ tudott adni a problémára – mondta Szijjártó Péter a TV2 Mokka című műsorában.

2015. december 17. 10:18

„A bevándorlási válság évekig velünk fog maradni” – mondta Szijjártó Péter a TV2 Mokka című műsorában. A külgazdasági és külügyminiszter szerint Magyarország sikeres választ adott a válságra, még ha a politikusok ezt nyíltan nem is mondják ki. „Látszik, hogy a nyelvújításnak nagy sikere van Európában. Van, aki amikor kerítést épít azt mondja, hogy az egy technikai akadály, van, aki szerint kapu szárnyakkal” – tette hozzá a miniszter.

Szijjártó értékelte a magyar külgazdaság idei teljesítményét is. Sikereihez sorolta a távol-keleti, dél-amerikai és afrikai exportok növekedését. A még elvégzendő rovatba írná viszont a keleti nyitást, amelyet az ukrajnai események „gyakorlatilag ellehetetlenítettek”.

Összesen 51 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
memocrat
2015. december 17. 23:27
Valószínű sajnos. Csak az a kérdés, megúszhatja-e bármelyik EU tagország a hatások lecsapódását. Kicsi az esélye, még akkor is, ha szétesne az unió.
Zokni
2015. december 17. 16:23
"A migrációs válság évekig velünk marad" Ja. Feltéve, ha nem találnak valami más, frissebb ürügyet arra, hogy magukat a haza megmentőjeként állítsák be. Valamiért a csapataik mindig harcban állnak majd. Illetve az Eu-s közbeszerzéseken a csatlósaik sarcban...
VakzKommondor
2015. december 17. 15:17
az az igazi baj, hogy ti is
csuka
2015. december 17. 14:09
"Magyarország azonban sikeres választ tudott adni a problémára" – hazudta Szijjártó Péter: „Miközben a kormányzati politikusok korábban arról beszéltek, hogy regnálásuk alatt egyetlen migráns sem fog Magyarországra jönni, több tízmilliós pályázatokat írtak ki bevándorlók vállalkozási tevékenységének támogatására és befogadó környezetük kialakítására - derült ki a Hegedűs Lorántné Jobbikos országgyűlési képviselő szerdai sajtótájékoztatóján.” http://alfahir.hu/ismet_lebukott_a_kormany_ket_kezzel_szorjak_a_tizmilliokat_a_migransok_foglalkoztatasara
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!