Íme a magyar lakossági giccs

2015. november 11. 12:54

Az RTL-es produkció tömény önfényezés, ami minden egyes másodpercével azt tolja a nézők arcába, hogy a keményen kamerába néző show alkotói mennyire jófejek.

2015. november 11. 12:54
Hercsel Adél

„A műsor készítői bármennyire igyekeznek úgy tenni, hogy a Keresem a családom azokról a magyarokról szól, akiket nagy trauma ért, amikor például a nagypapa disszidált ötvenhatban Nyugatra, akit azóta sem láttak, vagy amikor anyuka lemondott az egyik gyerekéről, aki nem is tud róla, hogy van testvére. A családegyesítő show a legkevésbé sem róluk mesél.


Az RTL-es produkció tömény önfényezés, ami minden egyes másodpercével azt tolja a nézők arcába, hogy a keményen kamerába néző show alkotói mennyire jófejek, amiért éjt nappallá téve dolgoznak azon, hogy megtalálják Marika elveszettnek hitt ikertestvérét. Nagylelkűen használják az internetet, heroikusan DNS mintát vesznek, laborba járnak, elhivatottan telefonálnak, keresnek kutatnak, akcióban vannak, még nyaralni is elutaznak Johannesburgba.

Ha ez nem lenne elég visszataszító, ezt még fokozza az, amilyen felületességgel a Keresem a családom stábja a családokról, az emberi fájdalomról, a szeretetről és az összetartozásról gondolkodik. Liluék eleve mérsékelten érthetően vázolják föl a szereplők és családjuk történeteit, akikről leginkább csupán annyi derül ki, hogy elképesztően képernyő negatívak.

Nem is tudom mi a szomorúbb, ha a műsor civiljei rosszul megírt szövegeket mondanak fel különösen kínosan, vagy ha valóban önmagukat alakítják ennyire hiteltelenül. Mindegy is, ha látványosan sírunk a kamerába, akkor van tartalom, van mélység, van igazság, mert nincs is jobb annál, mint műsorba foglalni, és kiárusítani mások valós vagy eljátszott fájdalmait, sérelmeit és tragédiáit.”

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
választópolgár
2016. október 11. 23:16
az rtl klub egészében és részleteiben is életidegen, a saját gyártású sorozata a barátok közt szövegei és párbeszédei is magyartalanok, érződik rajtuk a németes rideg kiüresedettség, érzéketlenség disszonancia, a mindenki mindenkivel konfliktusban léte rövid távon is fárasztó, lehangoló és IQ szint romboló. A "színészek" ripacskodása lehangoló, messziről látszik, hogy kilóra, darabra csinálják a részeket. A "híradója" bulvárszerű ordítóan elfogult, és nélkülöz minden objektivitást.
kispufi
2015. december 30. 10:26
milyen métely és ármány lehet emögött, hogy hávégé az ertéelnek, harcostárs a harcostársnak feszül neki, egymással szemben, egymás mellett helyett! az önkény keze betette a lábát, megoszt és uralkodik! mondjuk ha családról van szó, akkor valóban nagy a baj, onnan egy lépés se már a homofóbia, kirekesztés, rasszizmus, xenofóbia, antiszemitizmus, holokauszttagadás!
atila68
2015. december 14. 15:49
A hvg fikázza az RTL-t. Egy kávét kérek!
abraxas
2015. november 19. 22:16
Most már én is teljesen összezavarodtam! :-) Az RTL-t üti a HVG? Mi lesz még itt? Dobrev válik Fetótól? :-D
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!