Vona szerint csak a Jobbik a Fidesz alternatívája

2015. július 07. 14:05

Félévet értékelt a Jobbik elnöke, aki nem csak arról beszélt, hogy a következő választáson két alternatívája lesz az embereknek: a Fidesz, illetve a Jobbik, hanem arról is: 2010 előtt úgy vélték, hogy az MSZP-t lehetetlen felülmúlni a korrupcióban, ezt megcáfolta az élet.

2015. július 07. 14:05

A Jobbik áttöréséről, néppárttá válásáról beszélt Vona Gábor a 2015 első félévét értékelő keddi sajtótájékoztatóján. Az ellenzéki párt elnök-frakcióvezetője szerint a Fidesz megroppant, a baloldal pedig agonizál, így a következő választáson két alternatívája lesz az embereknek: a Fidesz, illetve a Jobbik. Azt mondta, hogy a baloldal próbálja összemosni a Jobbikot a kormánypártokkal, azonban ezt a parlamenti szavazások sem igazolják. A Jobbik a javaslatok tartalma és nem azok előterjesztője alapján dönt egy-egy kérdésben – fejtette ki. A Fidesz és a Jobbik közötti világos választóvonalként az arroganciára és a korrupcióra hivatkozott. Értékelése szerint a Fidesz számtalan jelét mutatja a cinizmusnak, és miközben 2010 előtt úgy vélték, hogy az MSZP-t lehetetlen felülmúlni a korrupcióban, ezt megcáfolta az élet.

Vona Gábor képmutató hozzáállásnak minősítette, hogy a kormánypárti képviselők elzárkóztak a velük egy háztartásban élő hozzátartozók vagyonnyilatkozati nyilvánosságától és azt is szóvá tette, hogy nem reagáltak arra az „egyszerűen cáfolható gyanúra”, hogy a Quaestorból menekítettek-e ki pénzt a bedőlése előtti napokban. A jobbikos politikus kifogásolta azt is, hogy semmilyen következménye nem volt a kormányközeli maffiózókat emlegető Tiffán Zsolt Facebook-bejegyzésének, miközben szerinte elvárható lenne, hogy feljelentés szülessen és a sajtó is jobban érdeklődjön a téma iránt.

A Jobbik őszi törekvései között Vona Gábor a korrupcióellenes küzdelmet, a férfiak 40 év munkaviszony utáni nyugdíjba vonulásának lehetőségét, a magyar-cigány együttélés problémáinak megoldását és az Európai Unió jövőjének megvitatását említette. Kifejtette: a magyar-cigány együttélésre a bevándorlás miatt kevesebb hangsúly esett, azonban a mai napig problémát okoz. A Jobbik vezetője konstruktív szakmai vitákat sürgetett és kijelentette: „szerintünk nincs rendben ez a kérdés és égető a helyzet”, megoldásokat kell találni. Az unió helyzetére vonatkozóan azt hangoztatta: bízik benne, hogy a kormány a „verbális uniószkepticizmusán túl érdemben is hajlandó foglalkozni” a csatlakozási szerződés és az alapszerződések módosításával. A pártelnök nemzeti ütemterv, nemzeti minimum kidolgozását szorgalmazta.

Összesen 102 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mich
2015. július 08. 02:40
"Vona szerint csak a Jobbik a Fidesz alternatívája" ...azaz ma NINCS a Fidesznek alternatívája...!
hátakkor
2015. július 07. 22:55
Ha ez az alternatíva akkor a Heller brigàd meg a munkàsőr csapat dilemmában lesz
katus
2015. július 07. 20:46
A KDNP felháborodott: tilos szóvá tenni, hogy miközben a magyar fogy, a cigányság nemzedékenként megduplázódik A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) veszélyesnek és elfoga hatatlannak tartja Novák Elődnek a demográfiával kapcsolatos, parlamentben elhangzott szavait. Ezt a kisebbik kormánypárt közölte kedden az MTI-vel az ellenzéki politikus előző napi felszólalására reagálva. Novák Előd (Jobbik) hétfőn látszatmegoldásoknak minősítette a kormány népességpolitikai intézkedéseit, és szóvá tette, hogy a magyarság kisebbségbe kerülhet saját hazájában. Azt mondta: noha a fogyás üteme lassult, ha a 13 nemzetiséget - köztük a cigányságot - nem számolják bele, akkor egy magyar nőnek átlagosan egy gyermeke sem születik. Azt kérdezte, a kormány képes-e szembenézni a problémával. A KDNP reagálásában rámutatott: bár az adatok hosszú idő után némi biztató javulást mutatnak a születésszám tekintetében, Novák Elődöt elsősorban nem a népességszám alakulása érdekli, hanem az, hogy kisebbségi vagy többségi családokba születnek-e a gyerekek. Mint írták, Magyarország lakosságába beletartoznak a különböző kisebbségek és nemzetiségek, csak velük együtt nőhet, vagy rossz esetben fogyhat a népesség, gyarapodhat vagy szegényedhet az ország. Semmilyen politikai népszerűségre törekvés nem indokolhatja azt a retorikát, amely szerint az itt élő kisebbségek gyermekei alacsonyabb rendűek, kisebb értékűek lennének másoknál - rögzítette a kisebbik kormánypárt, felszólítva az ellenzéki politikust, inkább azon dolgozzon, hogy a megszületett gyermekek megfelelő nevelésben részesüljenek, hogy a nemzetnek hasznos, ugyanakkor egyéni boldogulásukat is megtaláló tagjaivá legyenek. Forrás: https://kuruc.info/r/2/145389/ Novák Előd vs Dr. Rétvári Bence: "Növeli, ki elfödi a bajt" (2015-07-06) https://www.youtube.com/watch?v=14xLQiwUmO0
bookmark
2015. július 07. 19:37
Ok akkor a gárda ruha nélkül hol voltak? Vagy a ruha nélkük már a gárda szellemisége nem is érdekes a Jobbikban? Végülis ez sokmindent megmagyaráz.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!