Kifizette a BKV adósságát az állam

2015. július 01. 13:47

Június 30-án megtörtént a BKV konszolidációja, miután az állam kifizette a fővárosi közlekedési cég több mint 50 milliárd forintos adósságát.

2015. július 01. 13:47

Kifizette az állam a BKV 50 milliárd forintot meghaladó adósságállományát, amelyet még 2010 előtt az MSZP-SZDSZ-es városvezetés halmozott fel – közölte a Főpolgármesteri Hivatal Kommunikációs Igazgatósága szerdán az MTI-vel. Így lehetőség nyílt a BKV hosszú távú, kiszámítható működésének megteremtésére – írták, jelezve, az állam kedden nemcsak a lejáró – 34,97 milliárd forintnyi - hiteleket térítette meg a hitelező bankoknak, hanem azokat a követeléseket is átvállalta, amelyek kifizetése 2015 első félévében még nem esedékes; ezek összege 17,32 milliárd forint.

Emlékeztettek arra: az idei költségvetés módosításával június 19-én lépett hatályba a jogszabály, amellyel június 30-án megtörtént a BKV Zrt. konszolidációja. A BKV Zrt. a 2012-től 2015-ig terjedő időszakban összességében több mint 60 milliárd forintot takarított meg hatékonyságjavító intézkedéseivel, üzemi eredménye 2010-től pozitív, 2014-ben pedig már 246 millió forint adózás előtti eredményt mutat – jelezték, hozzátéve, a cég adósságállománya már a hitelek kormányzati átvállalása előtt is lassan, de folyamatosan csökkent. A főváros és a BKV Zrt. örömmel veszi tudomásul, hogy a magyar állam a hitelállomány átvállalásával támogatja a társaság tevékenységét, és mindent megtesz a jövőben is a takarékos és hatékony gazdálkodás, és az utasok magas színvonalon történő kiszolgálása érdekében - zárul a közlemény.

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
formaegy
2015. július 01. 17:38
"...miután az állam kifizette a fővárosi közlekedési cég több mint 50 milliárd forintos adósságát" Mármint a MAGYAR DOLGOZÓ EMBEREK, a vezetők, és felsőbb köreinek (mert nem a sofőrök az tuti) milliós béreit, jutalmait, "tanulmányait", "tanácsadóit"!!! Hány milliárd forintot nyelnek le, lesznek milliomosok a szerencsétlen magyar dolgozó emberek munkájából ezek a naplopó, potyaleső szarháziak. Az a sofőr (metro, busz, villamos stb) aki emberek életéért felel meg 2-3 ezer Ft emelés óhajáért meg van fenyegetve! A Fidesz elfelejt valamit. A ballibet éppen az ilyen aljas dolgokért tette lapátra a nép. Akkor is türelmesen kivárta a választásokat. 50 milliárd Ft-ot a mocskok jóléte miatt. Borzalom!
kuwiq
2015. július 01. 17:23
Most akkor folyamatosan hiányzik s pénz az üzemeltetésből, vagy nem? Tarlós akkor hazudott, amikor ezt állította, vagy nem? Vagy ez csak az olyan szintű működéshez elég, amelyik nem tartalmaz megfelelő karbantartást, vagy hogy kell ezt érteni? Azon kívül, hogy a politikai felelősséget természetesen a fő vétkesre tolják, nem látszik, hogy a BKV finanszírozása most akkor meg lenne oldva, a felújításokra külön kereteket biztosítanak, ráadásul nem magyarokkal, hanem idióta oroszokkal csináltatják.
pemete jakab
2015. július 01. 14:49
"Kifizette a BKV adósságát az állam" Az állam egyik zsebéből a másikba teszi a veszteséget. Fizetni meg az adófizető szokott.
kamasuka
2015. július 01. 14:33
"Világvárost építünk." "Budapestnek Demszky kell!" stb. Ennyi volt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!