„Az akciódúsan zajló akció” Irénke nénivel a déli határon

2015. június 19. 13:02

Hihetetlen határrendészeti akcióba csöppent a TV2 „megmosolyogtató, de elképesztően hasznos” riportere, Váczi Gergő: a röszkei Irénke néni szalad, amikor úgy érzi, mennie kell, és elfogja a leselkedő migránsokat a gallyak között.

2015. június 19. 13:02

Az élet felülírta” a TV2 Mokkájának tervezett forgatását péntek reggel Röszkénél. Váczi Gergő a Röszke melletti tanyán élő Irénke nénivel próbált váltani néhány szót a szerb-magyar zöldhatártól néhány méterre, ám előtte megpillantottak néhány szír menekültet, akik a bokor közül leskelődtek. Interjút is készítettek velük, aminek egy ideig még a hatása alatt volt a stáb. Az igazi kalandok azonban még csak ez után következtek. 

Megérkezett ugyanis egy rendőrautó, amiben már vannak határsértők, de volt még néhány szabad hely. Egy rendőr befutott a bokrok közé, neki a lábát kellett mutatni. A riporter biztatta Irénke nénit, hogy siessen az egyenruhás segítségére, „szaladjon, ha úgy érzi, mennie kell”. És Irénke néni el is tűnt a bokrok között, „mint helyi erő”. Váczi „helyismeret hiányában” nem követi az erdő mélyére, de megmutatják azokat a fákat, amiktől nem látjuk „az akciódúsan zajló akciót”.

Hiába az idős asszony ambíciói, a migránsokat nem sikerül elfogni, de annyit megtudunk, hogyan kell elképzelni a „migráns tevékenységet”.

Irénke néniről közben kiderül, hogy a helyiek életét is veszélyeztető migránsok közül csak péntek reggel ötöt feltartóztatott, azért kel ötkor, mert hozzá fordulnak a helyiek segítségért. Örül a kerítés építésének, mert az szerinte blokkolja a menekültáradatot, habár valószínűleg ki fogják kerülni. 

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Dr. Venezu Ella
2015. június 21. 09:10
Mo. a feljelentők országa, ebben is egyre jobban teljesítünk.
pierre bayle
2015. június 21. 07:03
Irénke nénik országa vagyunk.
gwrf
2015. június 20. 09:24
Irénke, a Békemenetelők prototípusa, róla vettek mintát, aztán fröccsöntési eljárással sikerült sokszorosítani.
szintiboj
2015. június 19. 21:15
Ezek vagytok ti vácigergelyek, irénkenénik...ocsmány házmester tempó.....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!