Nem készült hatástanulmány a vasárnapi zárva tartásról

2015. március 18. 09:51

Nem készített előzetes hatástanulmányt a Nemzetgazdasági Minisztérium a vasárnapi zárva tartásról – írja a Portfolio, miután a portál próbálta kikérni az erre vonatkozó dokumentumokat a tárcától. Az NGM azt válaszolta, hogy önálló képviselői indítványként nyújtották be az erről szóló javaslatot, így nem is volt kötelező hatástanulmányt készíteni.

2015. március 18. 09:51

A Portfolio szerette volna kikérni a Nemzetgazdasági Minisztériumtól a vasárnapi zárva tartásra vonatkozó hatástanulmányokat, ezért közérdekű adatigényléssel fordult a tárcához.

A portál az NGM-től azt a választ kapta, hogy nem tudják kiadni a hatástanulmányokat, ugyanis nem készültek ilyenek, a törvényt nem az NGM készítette elő. Arra is rámutat a minisztérium, hogy mivel a vasárnapi zárva tartásról szóló javaslatot önálló képviselői indítványként nyújtották be KDNP-s képviselők, így ahhoz nem volt kötelező hatástanulmányt készíteni. 

Összesen 253 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
august
2015. március 19. 10:21
:) Ha hatástanulmány készült volna, akkor a csókos fideszes készítette volna, sokba került, és mi a frásznak, teljesen fölösleges pénzkidobás, hisz úgy sincs rá szükség...
Senye Péter
2015. március 19. 10:13
A világ is olyan amilyen, mert a teremtés előtt sem készült hatástanulmány.
tevevanegypupu
2015. március 18. 23:04
Azt nem értem, hogy a benzinkutaknál miért nem lehet nyitva bolt..és hogy a plázákban az éttermek miért nem lehetnek nyitva..Nekik ez biztosan nagy veszteség lesz.Egyébkén elég sok egyedülálló idős embernek volt szórakozása vasárnap egy újsággal beülni egy-egy plázába egy padra vagy a könyvesboltba olvasgatni vagy csak nézegetni a nyűzsgést.. Nagy szerencse viszont, hogy a Nemzeti Dohányboltoknak nem kellett bezárni..és talán a kicsi CBA-k is nyitva tarthatnak..bár vásárolni bennük az embernek sok kedve nincs..eddig egyik sem látszott túl tisztának amiben jártam.
=nessuno=
2015. március 18. 22:05
Nagy bukás lesz. Idióták.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!