Felújíthatják a Nyugatit

2015. március 13. 19:41

A MÁV felújíthatja a Nyugati pályaudvart, ezért az egész állomást kizárják majd az utasforgalomból. A pályaudvaron vágányfelújítást, felsővezeték- és biztosítóberendezés-karbantartást végezhetnek majd. A tervezett munkálatok egyelőre nincs pontos időpontja.

2015. március 13. 19:41

A MÁV a Nyugati pályaudvar felújítását tervezi, de a munkálatok megkezdésének időpontjáról még nem született végleges döntés – közölte a vasúttársaság pénteken. Előzőleg az Indóház vasúti magazin weboldala arról számolt be, hogy június végétől július elejéig két hétre bezárják a Nyugati pályaudvart.

Az Indóház internetes oldala azt írta pénteken, hogy a Nyugati pályaudvar teljes területén vágányzár lesz június 22. és július 6. között. A portálon az olvasható, hogy az egész állomást kizárják a forgalomból, vágányfelújítást, felsővezeték- és biztosítóberendezés-karbantartást végeznek, és nemcsak az állomási vágányokon dolgozhatnak, hanem a Ferdinánd híd és a városligeti elágazás környékén is.

A MÁV ugyancsak pénteken közleményben tudatta, hogy a Nyugati pályaudvar karbantartása szerepel a vasúttársaság éves karbantartási tervében, ezért az igényt a vágányzárra már több mint egy éve leadták a Vasúti Pályakapacitás-elosztó Kft.-nek. Hangsúlyozták ugyanakkor, hogy csak később döntenek arról, mikor kezdődjön a felújítás, „figyelembe véve a vasúti közlekedés várható forgalmi helyzetét és az utasforgalmi igényeket”. Hozzátették: az utasok számára fontos információkról a vasúttársaság „szabályoknak megfelelően, kellő időben részletes tájékoztatást ad”.

Kitértek arra is, hogy a tervezett munkákkal megszüntethetők a pálya állapota miatt elrendelt sebességkorlátozások, csökkenhetnek a forgalmi zavarok, fennakadások, és javulhat az utaskiszolgálás is.

Összesen 43 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2015. március 14. 07:56
Igencsak ráfér a Nyugatira, mert egy ékszerdoboz a fővárosban.
Sötétbenbújkálóellenforradalmár
2015. március 13. 23:58
Felújíthatják.. nyugodtan. Pénz elkúr, majd viadukt beomlik Zuglónál mondjuk és bezárják. Utána felszámolják a pályaszakaszt és végre kezdődhet a telekmaffiázás. Sürgősen 2018 előtt.
kzs2
2015. március 13. 20:29
Máv szempontjából ez egy kevésbé forgalmas időszak. Egyetemisták, iskolások már otthon. Nyári utasforgalom, pedig július végétől indul be.
Fahrenheit 451
2015. március 13. 19:53
a Déli pályaudvar bezárták, mert a helyére Orbánnak terveznek luxuskórházat, amióta csak kitalálta a vári luxusát, ami helikopterrel két perc. ha ezzel együtt a Nyugatit is kicsinálják, visszabombázzák az országot száz évvel.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!