Euroszocialisták: Magyarország felébredt az orbáni rémálomból

2015. február 23. 15:23

Nincs helye illiberális erőknek Európában – hangoztatta Gianni Pittella, az Európai Parlament (EP) szociáldemokrata frakcióvezetője a veszprémi időközi parlamenti választás kimenetelét értékelő hétfői nyilatkozatában.

2015. február 23. 15:23

„Magyarország felébredt az Orbán Viktor alatti rémálomból” – állította a közlemény. Pittella felhívta a figyelmet arra, hogy Kész Zoltán választási győzelme megfosztotta a magyar kormányfőt kétharmados parlamenti többségétől. Az olasz baloldali politikus szerint Orbán „rezsimje" történetesen a Fidesz egyik erődjében morzsolódik le.

„A magyar progresszív erők az S&D Csoport (a szociáldemokrata EP-frakció) tevékeny támogatása mellett valódi alternatívának bizonyultak azok szemében, akik hűek az alapvető európai értékekhez. Ez csak a a kezdet. Az európai értékek győzedelmeskedni fognak a liberalizmus tagadása fölött” – tette hozzá Pittella.

A szociáldemokrata EP-frakció nyilatkozatában Ujhelyi István MSZP-s EP-képviselő álláspontját is ismertették. Ujhelyi szerint a veszprémi szavazók „az Orbán-kormány ellen léptek fel, elítélve annak Európa-ellenes politikáját”.

Összesen 55 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2015. február 24. 07:00
Bár inkább az ilyen vörösök erőknek, mint a szerző ne lenne helyük "Európában"! Magyarországon a Szociáldemokrata Párt még be sem jutott a parlamentbe soha 1990. óta.
Szőke Ciklon
2015. február 23. 19:58
Az "európai alapvető értékek" olyan fogalom, amit még senki sem bontott ki, amit nem is kell megmagyarázni, csak hivatkozni rá, olyan, mint a "nesze semmi, fogd meg jól", és homályosabb, mint a "szocialista erkölcs".
öszödibeszéd
2015. február 23. 18:26
jáj, de hülyék ezek az euroszocialisták! Az MSZP nem is mert saját, pártszínekben induló politikust indítani, egy független civilt támogatott.
dick52
2015. február 23. 16:51
Tu sei stupido?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!