Tényleg tárgyal az RTL a kormánnyal

2015. január 27. 17:55

Elismerte az RTL Group, hogy tárgyal a kormánnyal a reklámadóról, de a cég szóvivője szerint ennek rendezése inkább Magyarország érdeke, a Híradó hangvételén pedig nem fognak változtatni.

2015. január 27. 17:55

Az RTL Group alelnöke, kommunikációért és marketingért felelős igazgatója megerősítette, hogy az RTL legfelsőbb vezetése valóban tárgyal a kormánnyal a reklámadóról. Oliver Fahlbusch részleteket nem akart közölni a megbeszélések jelenlegi szakaszában, csupán annyit közölt, hogy „a tárgyalások ésszerű lezárása Magyarország érdeke, az sokat segíthet az országnak”, vagyis egy lehetőség arra, hogy Brüsszel beavatkozása nélkül vizsgálják felül a reklámadót. Fahlbusch hangsúlyozta továbbá, hogy mindettől függetlenül az RTL Klub hírműsorai továbbra is folytatják a független hírszolgáltatást – írja a Hír24.

Az Origo arról ír, hogy a tulajdonosok nem kérték arra az RTL Klubot, hogy puhítsanak a Híradón. A portál forrásai szerint állandó a kapcsolat a csatornavezetés és tulajdonosok között, de még csak utalás se történt ilyen kérésre.

Az Origo egyik informátora szerint a reklámadó nem igai aduász a kormány kezében, mivel mindenki meg van győződve arról, hogy az ügyben folyó pert el fogja bukni a kormány, és előbb utóbb vissza kell fizetnie a befizetett pénzt a cégnek.

Összesen 70 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ald0 Raine hadnagy
2015. február 06. 21:59
Denia a legostobább fideszes ongyok egyike. Képes hazugságai és tévedései mellett napokig kiállni, miközben már nyilvánvaló hogy nincs igaza, vagy csak simán és pofátlanul hazudik...aztán amikor végképp tarthatatlan a dolog, akkor eljátszik valami műsértődést és eltűnik. Ez a szerecsétlen idióta tényleg azt hiszi hogy amit az rtl-en lát, az nem igaz. Elhiszi hogy Rogán vagy Lázár tisztességes ember, a fideszesek nem lopnak, és Orbán Ráhel a saját lábán áll. Elhiszi hogy Szijjártó tisztességes munkáva révén gazdagodott meg. Elhiszi hogy minden beruházásnál véletlenül pont a Közgép a legalkamasabb. Elhiszi hogy csak véletelen mikor minden piszkos ügynél Habony, a Századvégmaffia vagy fideszes rokonok neve bukkan fel.
puszika
2015. január 31. 11:32
Hadnagy elvtárs! Ön meg mindent el hisz amit az RTL közöl!! Ez minimum döntetlen,de ha még azt is hozzáteszi,hogy a reklámadó motivál,már nem is olyan egyértelmű az a remi!!
Hátbaszúrt Barát
2015. január 30. 15:26
Viktor utóbbi időkbeli médiapolitikája ezzel a tárgyalással kicsit kínosra sikerült, sajnos.
Übermayer
2015. január 29. 00:17
mai hír: "A kormány és az RTL-csoport közti tárgyalásokat nem a magyar kabinet kezdeményezte – értesült kormányzati forrásokból az Origo. Információink szerint a kormány a közeljövőben nem kíván változtatni a reklámadó mértékén sem. (..) Megrendülhetett a magyar RTL-vezér pozíciója Forrásaink szerint a mostani éles nyilatkozatok mögött az állhat, hogy Dirk Gerkensnek, a magyar RTL vezetőjének a pozíciója megrendült. A magyar menedzsment megijedt, és ezért kezdett önálló akcióba, hogy megerősítse a saját helyzetét."
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!