Lemondatná Fodor Ibolyát a pécsi Fidesz

2014. december 10. 08:35

A pécsi fideszes önkormányzati képviselőről a napokban derült ki, hogy korábban elítélték sikkasztás miatt. Fodor Ibolya ezt követően jelezte kilépési szándékát a pártból, ám mandátumát meg szerette volna tartani. A Fidesz viszont felszólította a lemondásra.

2014. december 10. 08:35

Mandátumáról történő lemondásra szólította fel a pécsi Fidesz-KDNP-frakció Fodor Ibolyát, a képviselőcsoport tagját – közölte a testület vezetője az MTI-vel kedden. Decsi István közleményében azt írta: a frakció kedd este megtárgyalta Fodor Ibolya ügyét, és azt az egyhangú döntést hozta, hogy elfogadja a képviselő kilépési szándékát a frakcióból, de nem tudja elfogadni és támogatni, hogy megtartsa mandátumát, és független képviselőként dolgozzon tovább. A frakcióvezető arra kérte Fodor Ibolyát, mondjon le mandátumáról, és tegye lehetővé, hogy az emberek minél előbb új képviselőt választhassanak, „mert így kívánja a tisztesség és a becsület”.

Fodor Ibolya azután ajánlotta fel kilépését a frakcióból, hogy az RTL Klub híradója múlt pénteken közölte: mint bűnsegédet 2003-ban egy év hat hónap felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték folytatólagosan, jelentős értékre elkövetett sikkasztás bűntette miatt. A képviselő a riporter kérdésére akkor tagadta az ítéletet, azt állította, hogy „számviteli fegyelem megsértése miatt próbára bocsátották”. A Pécsi Törvényszék hétfőn arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a híradóban közölt ítélet megfelel a valóságnak. A képviselő az önkormányzati választásokon a Fidesz-KDNP színeiben jutott be a közgyűlésbe, a pártnak nem volt tagja.

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kérdés
2014. december 10. 12:10
Helyes. Mondjon le. Épp azért, mert így kívánja a tisztesség és a becsület.
Tintamin
2014. december 10. 11:17
A napokban derült ki a KÖZVÉLEMÉNY SZÁMÁRA. Ők már rég tudtak róla, nem kell ez az álszent baromkodás....
béla 60
2014. december 10. 10:38
Képviselők visszahívhatók? Nem.Így aztán ROGÁN is maradhat!!!!
kukagyerek
2014. december 10. 10:31
Ilyen alapon lemondhatna az összes kaméleon! (Fineszes)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!