A bíróság szerint lehet hírhamisítónak hívni Papp Dánielt

2014. november 27. 09:19

Bíróság mondta ki: Papp Dánielt, az MTVA jelenlegi tartalomszolgáltatási igazgatóját lehet hírhamisítónak nevezni. Papp azért perelte be az Indexet, mert így hivatkoztak rá egy cikkben. A bíróság megtekintette a vonatkozó anyagokat: szerintük az alapján lehet hírhamisítónak nevezni Papp Dánielt.

2014. november 27. 09:19

„A teljes hírosztályt a hírhamisító Papp Dánielre bízza az MTVA” – ez volt a címe az Index hírének, melyben beszámoltak róla, hogy Papp Dánielre, a korábban a Lomnici-féle kiretusálási ügy és a Cohn-Bendittel kapcsolatos hírhamisítás miatt ismertté vált hírszerkesztőre bízza a tartalomszolgáltatási osztály vezetését az MTVA. Papp Dániel a jeltő miatt beperelte az Indexet. A felperes arra hivatkozott, hogy sem bíróságon, sem bármilyen egyéb hivatalos vizsgálaton nem állapították meg, hogy hírt hamisított volna.

A Fővárosi törvényszék első fokon mégis az Index javára döntött. A tárgyaláson megtekintették a fent linkelt híranyagokat. A bíró az ítélet indoklása során elmondta: a bemutatott felvételek annyira eltorzították a valóságot, hogy nem túlzó újságírói ítélet hírhamisítónak nevezni az MTVA osztályvezetőjét. A bíró azt is hozzátette: mivel a felperes közszereplő, ezért tűrnie kell az ilyen véleményeket. Az ítélet nem jogerős.

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
cromwell
2016. december 20. 14:57
Figyelj nyomi, én elhiszem, hogy a gazdáidnak meg neked az újmagyar beszédben a szavak értelme nem világos, de a bíró azt mondta ki, ami a mandiner címben is van: olyan súlyosan változtatta meg a tudósítást amit nyugodtan lehet hírhamisításnak hívni, az index nyugodtan nevezhet így, mert az.
Tintamin
2016. január 19. 23:37
Szomorú dolog az, amikor ilyen gerinctelen senkiháziakra van szüksége a rendszernek. Orbán megoldotta, hogy becsületes emberek nem jussanak előbbre, csak az ilyen gyökér parasztok.
Ald0 Raine hadnagy
2015. február 06. 22:00
Valamit keversz Faszaszuka. Az előzetes letartóztatás az kényszerintézkedés, nem bírósági ítélet.
ppix
2014. december 12. 14:57
Vicces, hogy az ilyen patkányoknak még van pofája perelni... Mondjuk esze is annyi van, mint becsülete...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!