Nem lesz prűd az Éden hotel

2014. október 07. 21:06

Az Éden hotelt nem azért vettük meg, mert nem lesz Big Brother 3. Interjú.

2014. október 07. 21:06
György Bence

Arról volt szó, hogy nem lesz Big Brother 3, mert drága, és nincs rá pénz, erre megvették az Éden hotelt, amiről úgy tudom, hogy a BB3-mal azonos összegbe, kb. egymilliárd forintba kerül évadonként. Az nem drága?

Az Éden hotel nem annyira drága, mint a Big Brother. A BB3 egymilliárdnál is több lett volna, az Éden hotel pedig körülbelül a felébe fog kerülni. Fontos azonban tisztázni, hogy két külön projektről beszélünk. Az Éden hotelt nem azért vettük meg, mert nem lesz Big Brother 3. A BB3 indulását csupán elhalasztottuk, ami egyáltalán nem jelenti azt, hogy nem számolunk vele a jövőben. Programstratégiai szempontból is más- más eszközökről beszélünk, mindkettőre szükség lehet az adott helyzetben.

Az ilyen bevásárlás egyébként hogy történik? A TV2 keres magának formátumot, vagy a gyártók keresik meg a TV2-t?

Attól függ. Ha van egy olyan formátum, amiről látjuk, hogy jó és érdemes megvenni, egyértelmű a helyzet. Ha új formátumot keresünk, az természetesen egy hosszabb folyamat. Ilyenkor jön jól, hogy amellett, hogy ismerjük az elmúlt 10-20 év meghatározó műsorait, valamint járunk formátumvásárokra, továbbra is sok tapasztalatot cserélünk külföldi partnereinkkel, hiszen a korábbi tulajdonosunk, a Pro7Sat1 csoport továbbra is működteti ezt kollegiális hálózatot. Megosztjuk egymással az összes nagy európai tévés piac fejleményeit, hol mi ment jól vagy rosszul, és együtt értékeljük a legújabb formátumokat is. Én nagyon szeretek a friss merítésből válogatni, mert a műsorok is reflektálnak a közönség változó igényeire és a környezet, pl. a technika fejlődésére. Az Éden hotel egy régebbi műsortípus, de mindenki szereti, ahol vetítették, siker volt, legyen az Dánia, Olaszország vagy éppen Magyarország, ahol az első két évad nagyon szép számokat hozott. Amikor a kábelkonferencián bejelentettük, hihetetlen örömmel és érdeklődéssel fogadták. A kábeltévés cégek képviselői sorra jöttek oda, hogy de jó, mikor indul, alig várják, és a szakmán belül is nagyon pozitív volt a visszhang.

Érthető a reakció, hiszen ez egy jó formátum, de a nem megfelelő szereplőválogatással nagyon el lehet rontani.

Ez igaz, mi azonban könnyű helyzetben vagyunk. A Big Brother casting során ezernél is több embert néztünk meg, akik közül az Éden hotelbe is lehet megfelelő szereplőt találni. A munka nem áll le, természetesen, most is keresünk még szereplőket, hiszen más típusú műsorról beszélünk. De van egy jó alapunk hozzá- el lehet képzelni, milyen merítés volt nyáron, amikor az ország számos pontján castingolni jártunk strandokra, bulikra.

És a műsorvezető? Gondolkodnak esetleg Horváth Évában?

Éva nagyon kedves nő és profi műsorvezető, de mi nem akarjuk pont ugyanazt a műsort csinálni, mint ami a Viasaton ment. Ha pedig ő lenne a műsor arca, akit azért a nézők többsége a Viasattal azonosít, ezt erősítenénk. De ez csak az én véleményem, még nem tartunk ott, hogy műsorvezetőket válogassunk.

A SuperTV2 melyik médiahatóság fennhatósága alá tartozik?

A brit OFCOM alá, már vártam ezt a kérdést. Nem fogunk prűd Éden hotelt csinálni, a műsor pikáns jellegzetességei megmaradnak. Olyan lesz a műsor, amilyennek a nézők szeretik - a bevállalós viselkedés ugyanis nem kizárólag öncélú, hiszen akadt olyan szereplő, aki így akart előrébb jutni, ez a stratégiája része volt. Aki pedig ilyen eszközökhöz nyúl, az nyilván érdekesebbé teszi a műsort. Más kérdés, hogy ez mennyire válik be, de ezt majd meglátjuk.

 

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
atila68
2014. november 06. 17:53
Rákerestem erre a Horváth Évára. Úristen! Ne mááár!
Buxis
2014. október 11. 16:05
Tényleg nem gábor, hanem györgy. Tök mindegy. Így is egy senki.
1istvan
2014. október 11. 16:05
de ki az a gábor?
Buxis
2014. október 11. 16:05
Szemét. A csatrona is, a műsor is, meg ez a Gábor is. Mekkora menedzsernek adja el magát!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!