Kárpátaljára látogat Orbán Viktor

2014. szeptember 25. 10:19

A miniszterelnök Semjén Zsolt társaságában részt vesz a beregszászi magyar főiskola pénteki tanényitóján, majd tárgyalást folytat a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség elnökével.

2014. szeptember 25. 10:19

Orbán Viktor kormányfő pénteken részt vesz a beregszászi magyar főiskola tanévnyitó ünnepségén, és tárgyalást folytat a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) elnökségével, a programokon részt vesz Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes is – közölte Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár csütörtökön az MTI-vel.

Elmondta: a magyar kormány segítségével felújított főiskola tanévnyitó ünnepélyét a beregszászi református templomban tartják a kárpátaljai magyar közösség vezetőinek, tagjainak részvételével.

A miniszterelnök és helyettese külön megbeszélést is folytat Brenzovics Lászlóval, a KMKSZ elnökével és alelnökeivel. A tárgyaláson a kárpátaljai magyarság helyzetéről lesz szó, valamint arról, Magyarország milyen további segítséget tud nyújtani az Ukrajnában élő magyaroknak – közölte Havasi Bertalan.

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2014. szeptember 25. 18:53
Ha már úgyis ott van akkor a ruszinok képviselőivel miért nem tárgyal?
3M..
2014. szeptember 25. 14:57
Horthy Miklós bevonult Kárpátaljára. Orbán Viktor ellátogat. Az előbbi államférfi volt, az utóbbi politikus. Az előbbinek a haza mindenek előtt, az utóbbinak a haza előtt, mindenek. Szebb Jövőt!
komondor
2014. szeptember 25. 14:08
Ott is maradhatna a rakat kölykével együtt:-)))))
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!