EU-s pénzből támogatná Jávor a tényfeltáró újságírást

2014. szeptember 05. 14:34

Jávor Benedek más európai zöld és baloldali politikusokkal együtt kezdeményezi, hogy az EU 2015-ös költségvetésében különítsenek el 1,5 millió eurós keretet a tényfeltáró újságírás támogatására. A keretből a legalább két tagállamot érintő korrupciós ügyek feltárását támogatnák.

2014. szeptember 05. 14:34

Jávor Benedek Helga Trüpel zöldpárti EP-képviselővel és Dennis de Jong, az Európai Egyesült Baloldal – Északi Zöld Baloldal frakció tagjával módosító indítványt nyújtott be az EU 2015-ös költségvetésének tervezetéhez. A módosító javaslat értelmében 1,5 millió eurós keretet hoznának létre a tényfeltáró újságírást támogató pályázati rendszert.

A legalább két uniós országot érintő ügyek – elsősorban korrupciós ügyek, csalások – feltárására irányuló újságírói vizsgálódást támogatná. A pályázatokról a politikai döntéshozóktól és az európai közigazgatástól elkülönülten működő, a tervezett kutatások tárgyát bizalmasan kezelő szakmai testület döntene – írja közleményében Jávor.

Hozzáteszi: Egy hasonló rendszer felállítása évek óta napirenden volt, ám többször késedelmet szenvedett, majd a 2015-ös költségvetés tervezetéből kikerült.

A közlemény hangsúlyozza: az elkészült előkészítő tanulmányok alátámasztják a tényfeltáró újságírás nélkülözhetetlen szerepét a korrupció elleni fellépésben és rámutatnak arra is, hogy a médiastruktúra átrendeződésével a költség- és időigényes tényfeltáró tevékenység finanszírozására új csatornákat is kell találni.

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kamasuka
2014. szeptember 24. 11:50
Más faszával a csalánt.
poppy flower
2014. szeptember 15. 10:25
Mondom én........Anyád mégis rá maszturbált, Bobber!
poppy flower
2014. szeptember 15. 00:03
Ahogy Jávot Pál is egy zsidó ufó volt, te barombobber!
Ángyán Páván
2014. szeptember 14. 09:44
Hát például a saját maromfi hátországát.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!