Rendkívüli!

Békemenet after: közönségtalálkozó Bayer Zsolttal, Mráz Ágoston Sámuellel és Horváth Józseffel szombaton 18 órától

Demszky: Bokros Tarlóst és Orbánt is legyőzheti

2014. augusztus 02. 09:30

Demszky Gábor úgy érezte, eljött az idő, hogy ő is megszólaljon az ellenzéki főpolgármester-castingban. Az ő jelöltje Bokros Lajos, akivel Budapest a 2018-as választások kimenetét is eldöntheti. Demszky arról is beszélt, hogy Budapest önálló városállamként mi mindenre lenne képes.

2014. augusztus 02. 09:30

Demszky Gábor volt főpolgármester azt javasolja, hogy a Modern Magyarország Mozgalom (MoMa) színeiben induló Bokros Lajos legyen az ellenzék közös jelöltje a fővárosban – írja a Népszabadság. Demszky így indokolta javaslatát: Bokros Lajos személye kikezdhetetlen, az az óriási előnye, hogy évtizedek óta tényező a magyar és a nemzetközi politikában, és következetes programot képvisel. Bokros olyan magasra emeli a mércét, amellyel nemcsak Tarlós István, hanem hosszabb távon Orbán Viktor kihívójává is válhat. Bokros Lajos főpolgármesterségével repedés keletkezhet az Orbán-rendszeren, és ez a repedés 2018-ra magát az egész Fidesz-rendszert szétfeszítheti.”

Demszky a lapnak azt mondta, 2010 óta kerüli, hogy politikáról nyilatkozzon, most a demokratikus ellenzék állapotát és a lehetséges főpolgármester-jelölteket látva szólalt meg mégis (az MSZP Horváth Csabát, az Együtt–PM Karácsony Gergelyt, a DK Balázsovits Lajost indítaná). A volt SZDSZ-es városvezető szerint a főpolgármesteri poszt az ország második legfontosabb politikai tisztsége, ezért óriási jelentősége van a 2018-as parlamenti választások szempontjából is. Szerinte a főváros súlya az ország életében is meghatározó: „Ha Budapest önálló városállam lenne, akkor nemcsak saját magát, de az egész országot is el tudná tartani”.

Összesen 197 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Sertés Ákos
2014. augusztus 03. 17:53
Ez jó ez a városállam ötlet, átkellene venni. A jobbik szavazók jelentős része felső-középosztálybeli, egy városba kellene tömörülnünk és egymástól vásárolnunk, egymásnak szolgáltatnunk. jobban is érzi magát az ember a magafajták között
Sertés Ákos
2014. augusztus 03. 17:51
kuwiq "Budapestet is ellehetetlenítették csak a bevásárlóközpontok meg a romkocsmák éltek és virultak, a Városligeti Tó-ban pl évekig nem volt víz, viszont volt benne valami vendéglőféle" Állítólag Bécsben és sok nyugati pl olasz nagyvárosban nincsenek a belvárosban plázák, hogy a kisboltok is megtudjanak élni. Aki lusta disznó és egy helyen akar mindent megvenni illetve a családi hétvége neki plázákban való egésznapos lődörgést jelent, annak ki kell mennie a városok kívólre mint nálunk a Corába.
locsaba
2014. augusztus 03. 17:32
ökör
blaupanter
2014. augusztus 03. 16:04
Meg,hogy varosallam.Ez a demszky az illegalitasban meghulyult.Csak ra kell nezni erre a jonadarra a szabad madarak a szarkak kozul,halni jar bele a lelek.Utokezelesre vissza a kusba.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!