Szaniszlóék megfejtik a szarajevói merényletet

2014. július 07. 11:30

A világhatalom és az első világháború összefüggéseiről rántotta le a leplet Szaniszló Ferenc és Bogár László.

2014. július 07. 11:30

Bogár László kifejtette: 1914-től 1945-ig tulajdonképpen egy második harmincéves háború zajlott, ami a globalitás győzelme a nyugatias modernitás felett. A második világháború óta a nyugatias globalitásban élünk: ez egy olyan folyamat, melyben a világot iránytó erők úgy döntöttek, hogy a lázadó valóságot egyszerűen leváltják – mondta Bogár.

Bogár szerint az első világháború végén azért kellett szétzúzni a Monarchiát és benne Magyarországot, mert a szakralitás túlélésének a lehetőségét hordozta magában.

A világot valójában irányító erőknek az a céljuk, hogy sose legyen megismerhető a valódi történet. Azt kellene megértenünk, hogy ki volt a megbízója Gavrilo Principnek, de ezt úgysem fogják egyhamar feltárni – mondta Bogár.

Összesen 159 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Civilkontroll
2014. július 08. 01:40
Hommel szerint is (18) Enlil ugyanaz, mint a magyar "lélek", "lég", "én-lélek" kifejezések. Döbbenetes, hogy Él isten máig fellelhető a magyar néphagyományban. A Békéscsaba környéki hagyomány szerint Él lejött a földre, hogy általa élő legyen minden. Él Élet-et hozott a földre. Él hozta a Lélt, aki lelket lehelt... Él mennyei köveket küldött az Égből, hogy Nimród "rája állhasson". Nimród templomát Él köveire építették. A bukovinai székely hagyományban: "Őskőn áll, ott van Él világa. http://hunhir.info/index.php?pid=ony&id=000339 Bunyevácz Zsuzsa újságíró, író
Civilkontroll
2014. július 08. 01:38
Jézus utolsó szavai a keresztfán: "ELI, ELI! LAMA SABAKTÁNI? " A jól ismert szavakat több kutató próbálta a Jézus idején már régen kihalt sumirból magyarázni. Mivel azonban a sumir szavak az ékiratok hiányában nem vagy csak nehezen értelmezhetők, csak annyit érdemes megjegyezni ezzel kapcsolatban, hogy ennek ellenére több megoldás született, amiből többen arra következtettek, hogy az arámi hasonlíthatott a sumirhoz. Amiből azonban komolyabb következtetés vonható le, az az "Éli, Éli" szavak. ÉL = ENLIL a sumirok teremtő Istene, világkormányzó, főistenként jelenik meg a feliratokban. Az ékiratok tanúsága szerint ENLIL maga a lélek, mindennek a lelke. Enlil nevének előszótagja nem más, mint a magyar "én" személyes névmás, a második pedig a "lél", a lélek. ENLIL = "én lelkem", "én Istenem" (17).
Civilkontroll
2014. július 08. 01:37
öbb kutató szerint is a világ első nyelve ragozó volt. A Biblia (14) szerint a vízözön után "mind az egész földnek pedig egy nyelve egyféle beszéde vala". Ez a nyelv pedig Nimród, a világ első királyának, a magyarok ősapjának a nyelve. Az ókori források arra utalnak, hogy Nimródot a sidók ősellenségüknek tekintettek. A Talmud így maga erősíti meg, hogy az arámi nem sémi nyelv, hanem a sidók ellenségének, Nimródnak a nyelve. Azt, hogy a sidók az arámi nyelven beszélőket ellenségüknek tekintették, bizonyítja a Talmud: (15) "Sose imádkozzék az ember szükségleteiért arámi nyelve, ha valaki a szükségleteiért arámi nyelven imádkozik, akkor az angyalok nem csatlakoznak az ő imádságához, mert ők az arámi nyelvet nem értik (Sabbath 12 b. lap). Vagy (16): Az ember kívánságait ne adja elő arámi nyelven.. " (Sota 33 a. lap)
Civilkontroll
2014. július 08. 01:36
Azt, hogy az arámiak nem sémiták voltak, megerősíti Dr. Fáy Elek is (12), aki az arámiak eredetét az Ararát környékéről, Arménia (mai Örményország) területéről származtatja, amelynek egykori neve Arámia volt. Ez a terület pedig a tudósok véleménye szerint a turáni népek, így a magyarok ősfészke is. Hivatkozik idősebb Pliniusra, aki szerint a szkítákat régebben "arámnak" nevezték. Maga a Talmud is ezt erősíti meg: (13) "..az első ember arámi nyelven beszélt .. eretnek volt .. istentagadó volt (Sanhedrin 38 b. lap).
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!