Megvenné a sármelléki reptér épületeit Széles Gábor cége

2014. július 04. 12:35

Egy brit és egy magyar cég jelentkezett arra pályázatra, amit a sármelléki reptér egyes épületeinek megvételére írtak ki. A magyar cég mögött Széles Gábor vállalkozó áll. Maga a telek kizárólagos önkormányzati tulajdon, és az épületekre – például a terminálra és a rendőrségi épületre – is elővásárlási joga van Sármellék és Zalavár önkormányzatainak.

2014. július 04. 12:35

Egy brit és egy magyar cég jelentkezett a sármelléki reptér megvételére kiírt pályázatra – értesült a Napi.hu. A reptér évek óta gondokkal küszködik, most pedig felszámolási eljárás indult meg. A pályázatra jelentkezett magyar cég mögött Széles Gábor áll, aki a portálnak meg is erősítette vételi szándékát. A két árajánlat olyan közel áll egymáshoz, hogy ártárgyalást tartanak majd, és a felszámoló cég ezt követően hirdet eredményt.

A Mandinernek a hévízi önkormányzat azt írta: nem a teljes reptér eladásáról van szó, a telek ugyanis a sármelléki és a zalavári önkormányzatok kizárólagos tulajdonában áll. Csak a reptéren lévő épületek eladók: a terminál épület, a rendőrségi épület, az üzemanyag állomás, a cargo raktár és a porta, valamint az ezekhez tartozó ingóságok.

Összesen 1,2 milliárd forintért hirdették meg, ami  a Napi szerint annyit tesz, hogy a legkisebb, még elfogadható ár 600 millió forint lehet. Ők úgy tudják, hogy mindkét pályázó ennél többet kínált.

A hévízi önkormányzat ugyanakkor azt is közölte, hogy a felszámolási eljárás során az épületekre és az ingóságokra elővásárlási joga van a sármelléki és a zalavári önkormányzatoknak. Hozzátették: a repülőtér üzemeltetését a Hévíz Város Önkormányzat tulajdonában lévő Hévíz-Balaton Airport Kft. végzi. A nyilvános pályázati eljárással érintett ingatlanokat, eszközöket – amelyek az üzemeltetéshez szükségesek – pedig a Hévíz-Balaton Airport Kft. jelenleg bérli a felszámolás alatt álló cégektől. 

A felszámoló a nyilvános árverésre meghirdetett felépítményeket 2014. december 31-ig kizárólag a Hévíz-Balaton Airport Kft. bérleti jogával terhelten adhatja el – hangsúlyozta levelében a hévízi önkormányzat.

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2014. július 04. 16:25
Van ott egy repülőtér. Amelyet zseniális húzással kettő reotérnek adnak el. Az az egyetlen repülőtér egy személyben a sármelléki repülőtér és a hévízi repülőtér is. Vagy az ellenséges kémek megtévesztését szolgálja a név váltogatása?
liberálzöld.
2014. július 04. 13:43
Abbu veszi ki a zoxigént.
jégecet
2014. július 04. 12:53
Ez már nem volt 1x?
Fahrenheit 451
2014. július 04. 12:49
Hévízen beszéltem egy orosz nővel, aki azt mondta, hogy az orosz katonai bázison született és gyakran járnak vissza, de Bécs felől, mert Sármellékről lejelentik, hogy ki érkezik oda.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!