Megszavazták a Lex RTL Klubot

2014. július 04. 14:22

Elfogadta a parlament L. Simon László javaslatát, amely a már korábban megszavazott reklámadótörvényt módosítja. Eszerint csak akkor lehet a veszteséget leírni az adóalapból, ha a cég nem volt nyereséges. A módosult szabályoknak köszönhetően az RTL Klub mégsem tud kibújni a reklámadó megfizetése alól.

2014. július 04. 14:22

A parlament elfogadta L. Simon László módosító javaslatát a korábban már megszavazott reklámadótörvényhez. A módosult szabályozás értelmében csak akkor csökkenthető az idei reklámadó-alap, ha az adóalany 2013-as üzleti évének adózás előtti eredménye nulla vagy negatív. Vagyis az elhatárolt veszteséget nyereséges cégek nem írhatják le az adóalapból, így az RTL Klubnak is meg kell majd fizetnie a reklámadót.

A megváltoztatott jogszabály értelmében a társasági adóban, a személyi jövedelemadóban elszámolt elhatárolt veszteségnek az az összeg számít, amellyel az adóalany a reklámadóalapját csökkentette, azaz két adóban egyidejűleg ugyanazzal a tétellel nem lehet csökkenteni az adóalapot. A reklámozóknak emellett nyilatkozniuk kell az adókötelezettségükről, és ha ezt nem teszik meg, akkor ez a reklám megrendelőjét terheli – ez lehet a reklámügynökség vagy maga a reklámozó.

Összesen 38 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
liberálzöld.
2014. július 20. 21:52
Örülök neki. Legalább lesz végre egy Tv, amelyik beszámol a Fidesz disznóságairól. Hát nem furcsa a felcsuti szélhámosnak, hogy nem lehet mindenkit megvenni kilóra? És erőből sem lehet lenyomni? Rés lett a pajzson. És innen már csak szélesedni fog. Bukni fog a pökhendi disznó Fidesz banda.
balbako_
2014. július 05. 14:17
Csak jó itt a "rasszista gennyben" gennylakó?
A helység galagonya
2014. július 05. 14:17
Ha az SZJA-nál az egykulcsos adó az igazságos, akkor a reklámadónál meg miért a sávos?
Csigorin
2014. július 05. 14:14
Helyes !!! Aki szellel szembe hugyozik az igy jar.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!