Portfolio: Megúszhatja az RTL a reklámadót 2014-ben

2014. június 19. 10:38

A TV2-t megmentő utolsó pillanatban benyújtott módosítónak köszönhetően az RTL is megúszhatja a reklámadót 2014-ben – írja a portfolio.hu. A tévétársaság ugyanis jelentős mennyiségű adóalapot csökkentő tételt könyvelt el, ennek következtében pedig negatív az adóalapja.

2014. június 19. 10:38

Az utolsó pillanatban nyújtottak be egy módosítót a reklámadó-törvényhez, amelynek értelmében az adóalapot mérsékli a korábbi években felhalmozott elhatárolt veszteség egy része. Alapvetően ezzel a TV2 jár jól, de a portfolio.hu szerint az RTL is megúszhatja az adófizetést emiatt. 

Az RTL ugyanis 2012-ben értékesítette a nemrég vásárolt RTL Kábeltelevízió Kft.-t (IKO), és a Cable Chanels S.A-t, és csaknem harmincmilliárdos árfolyamnyereséget könyvelt el az üzleten. Ez adóalap-csökkentő tételnek számít, a további csökkentő tételek hatására pedig összességében 23,7 milliárdos negatív adóalap keletkezett az RTL-nél, ami 2013-ban sem csökkent jelentősen.

A reklámadó-törvényhez benyújtott utolsó módosító értelmében a negatív adóalap 50 százaléka leírható lesz. A RTL bevétele 23,5 milliárd forint volt tavaly, tehát a bevétel és a negatív adóalap nagyjából kiütik egymást. Ebben az esetben az RTL a reklámadó alapján teljesen leírhatja, vagyis egyáltalán nem kell reklámadót fizetnie 2014-ben – írja a portfolio.hu

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
MOPO3OB
2014. július 04. 22:46
Ámodozz csak balliberó flufferke. 3 lehetőség van: 1. annyira szar az RTL könyvelése, hogy csak mostanra jöttek rá felesleges volt a hírhantás bosszúhadjáratuk. - Ennek azért kicsi a valószínűsége. 2. évekre visszamenőleg most kozmetikázták a könyvelésüket. - Ilyen léptékű adócsalásnál kilóg a lóláb, ráadásul könnyen akkora bírságot lehet kiosztani, hogy tönkre megy a csatorna, a börtönbüntetésekről nem is beszélve. Szóval ennek is kicsi az esélye. 3. megállapodott az RTL és kormánnyal. Nem lesz ugyan ünnepélyes és sajtónyilvános aláírás stratégiai szerződésről, de az RTL híradóba szépen visszatérnek az újszülött állatkerti zsiráfok. Esetleg kompenzálásként nyomnak majd egy lejáratókampányt a balliberó ellen. - Ez a legvalószínűbb lehetőség.
Fahrenheit 451
2014. június 25. 00:34
ha az RTL ezért beszünteti a híradóját, lájtosra veszi vagy besimul a ner-be, úgy felköphet és aláállhat.
Fahrenheit 451
2014. június 25. 00:33
sajnos, ezért írom.
Fahrenheit 451
2014. június 25. 00:33
a kecske Pintér ügye, amivel szerinte túlélhető a havi 47 ezres közmunkabér.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!