Kolosi: Ha nincs sajtószabadság, nincs demokrácia

2014. június 13. 08:48

Ha megy valaki az utcán és jól pofán vágják, akkor nem meglepő ha védekezik - mondta Kolosi Péter az RTL híradó Fidesz-kritikus témái kapcsán.

2014. június 13. 08:48

A tiltakozás egy fóruma csak a saját médiumunk, és a saját híradónk” - mondta el Kolosi Péter, az RTL Klub programigazgatója, aki szerint nem használják furkósbotként a híradót, csak elmondják, mi az álláspontjuk. Ráadásul ez az álláspont a teljes szakma véleménye is: Kolosi szerint egy kis öröm az ürömben, hogy a sajtószabadság kérdésében minden újságíró egyetért. A programigazgató szerint a sajtószabadság nem lehet játék. Ha nincs sajtószabadság, nincs demokrácia. Szerinte a sajtószabadság azt jelenti, hogy a sajtó azt mond, amit akar. Ha vét a szabályok ellen, akkor ott van a médiahatóság és a szankciók.

Kolosi elmondta: azzal, hogy az RTL Klub híradója egy órás lett, több olyan anyag is belefér, ami nem az adott nappal kapcsolatos, így kerülhetett bele Mészáros Lőrincről az anyag. Szerinte „ha megy valaki az utcán és jól pofán vágják, akkor nem meglepő ha védekezik, és üt, mert hogyan tudna másképp védekezni?” Ezért önmagában is elfogadható lenne, ha valaki lehozna egy olyan anyagot, ami kormánykritikus. Azonban Kolosi szerint az RTL eddig is kritikus volt, és a továbbiakban is az lesz, hiszen részben a reklámadót is ezért vetették ki, mert túl kritikus volt a kormánnyal.

A programigazgató azt mondta, csak ezután készül forgatókönyv a következő időszakra, mert egészen tegnapig reménykedtek abban, hogy nem lesz törvény a reklámadós javaslatból.

Összesen 117 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ördöngös pepecselés
2014. június 23. 15:31
dehogynem ugyanaz mert mindig van az a pénz amitől a sajtó szabad- vagy nem szabad
ördöngös pepecselés
2014. június 23. 15:31
„ha megy valaki az utcán és jól pofán vágják, akkor nem meglepő ha védekezik, és üt, mert hogyan tudna másképp védekezni?” persze ha Kolosi teszi a kormány ellen akkor az demokratikus ha a kormány teszi Kolosi ellen akkor az diktatúra. haha ha
ördöngös pepecselés
2014. június 23. 15:30
ezeket a következtetéseket egyedül vontad le? vagy kellett hozzá segítség?
ördöngös pepecselés
2014. június 23. 15:30
2002es választások óta nem kérdés hogy ki az erősebb. A szart adták el aranynak 19000 forintért. A Kolosi féle "függetlenek" és ebbe a tévedésbe a magyarok majdnem beledöglöttek. Úgyhogy hagyjuk a hókuszpókot
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!