„Zombihadsereget látok polgárok helyett”

2014. május 17. 17:39

Mozik, galériák zárnak be Pécsett, holott a város rengeteg pénzt nyert a 2010-es Európa Kulturális Fővárosa projektre.

2014. május 17. 17:39

Az Origo riportjában Lovasi András leginkább a „polgárokat” hiányolja. Mint mondja, „hiába kaptunk pénzt paripát fegyvert, nincs meg az a fajta közönség, akinek pénze meg igénye van arra, hogy ezt élettel töltse meg folyamatosan”.

Márta István, a Zsolnay Örökségkezelő igazgatója arról beszélt: a város megítélése kívülről sokkal jobb, mint belülről. Szerinte a Európa Kulturális Fővárosa projekt egy „mesterséges váltás” volt. A várt misszióhoz képest viszont kevés a pénz, de a siránkozás se vezet semmire – összegezte.

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Autofocus
2014. május 18. 22:25
Tök felesleges politikai acsarkodást uszítani egy városfejlesztési problémából. Sajnos az EKF beruházások legtöbbjére igaz, hogy az alkalomnak épült, a hosszú távú fenntarthatóság figyelembe vétele nélkül. A Zsolnay negyed hiába lélegzetelállító, nem a belváros része, ezért sajnos nem tud a mindennapok közösségi színtere lenni. Kicsit olyan mint Szocsi az olimpia után: mindenki tudja hogy a helyi futballcsapat nem fogja az arénát megtölteni. Sajnos Pécsett nincs valódi gazdasági potenciál, hiába dél ékszerdoboza, kívül esik az ország gazdasági ütőerein. Talán egy komplex turisztikai termékfejlesztés és marketing segíthetne, de ehhez az egész régió összes kínálatát együtt kéne promózni kül- és belföldön. (Villány-siklósi borturizmus, Harkány, gyógyturizmus, pécsi kulturális programok) Egy biztos, ez nem politikai kérdés, attól hogy ez vagy az kevesebbet vagy többet lop, nem lesz több a turista, és nem lesz kulturálisan aktívabb a város fogyatkozó lakossága.
nyugalmazott tanár
2014. május 18. 11:06
Pécs város újra kezd magához térni a korábbi kizsigerelés után. Ma sokkal élhetőbb, mint bármikor, virágzó kulturális élete van, ami vonzza a hazai és külhoni látogatókat. Az igaz, hogy egy szűk réteg privilegizált helyzete megszűnt, de az csak javára van a városnak és a város művelődésének. A fanyalgók előjogaikat siratják, mert nem képesek bekapcsolódni az értékteremtő programjaiba, munkákba, az alkalmatlanságuk révén leértékelődtek. Pécs jelenleg az egyik legizgatlmasabb egyetemi városunk, érdekes kulturális programokkal. Viszont már az egyetemi ifjúság szemét sem lehet kiszúrni értéktelen produkciókkal. Ezt kár síratni!!!
USsange
2014. május 18. 10:20
Lovasit csak az a zombihadsereg nem zavarta, amelyik a koncertjein csápolt. :)
kuwiq
2014. május 18. 07:32
arról nem mi tehetünk, hogy zombihadsereget tetszik látni tessék elmeni egy elvonóra, rendesen végigcsinálni, és a probléma megoldódik
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!