Jön az ipari rezsicsökkentés

2014. május 14. 13:07

A kormány elkezdi a nonprofit közműszolgáltatók kialakítását annak érdekében, hogy a lakossági rezsicsökkentés után megkezdődhessen az ipari rezsicsökkentés – mondta Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési miniszter.

2014. május 14. 13:07

Németh Lászlóné egy budapesti rendezvényen, ahol az energiatudatos vállalkozásokat díjazták, azt mondta: az ipari rezsicsökkentéshez szükséges közszolgáltatási törvény elfogadását követően nonprofit közműszolgáltatókat hoznak létre. „Alacsony energiaárakat kell kínálnunk ahhoz, hogy Magyarország megőrizze versenyképességét” – fogalmazott. Hozzátette: szeretnék elérni, hogy a villamos energia a háztartások és az ipar területén is egész Európában Magyarországon legyen a legolcsóbb.

A lakossági rezsicsökkentést követően megkezdjük azokat a lépéseket, amellyel meg tudjuk teremteni az ipari rezsicsökkentés alapjait – mondta Németh Lászlóné. Közlése szerint a hazai energiafüggetlenséghez szorosan kapcsolódik a paksi atomerőmű bővítése, amely hosszú távon biztosítja az ország versenyképességét.

Fontos szempontnak nevezte, hogy az energiafelhasználás csökkentése jelentősen növelheti a versenyképességet, így az olcsó energia válik meghatározóvá a jövőben.

Szólt arról is, hogy az energiatudatos gondolkodásmód határozott uniós cél, így a 2014-2020-as uniós költségvetési időszakban jelentős források állnak rendelkezésre az energetikai kutatás-fejlesztési területen megvalósuló beruházásokra. A források a hazai kis- és középvállalkozások (kkv) energiahatékonysági lépéseit is jelentősen megkönnyítik majd, és a kormányzati pályázati lehetőségek is ezt kívánják biztosítani.

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
=nessuno=
2014. május 14. 23:06
Állami pénzből meg kipótolják a szolgáltatók veszteségét. Gratulálok. A hülyék meg kajálják! Rezsicsöki egy nyersanyaghiányos országban, ahol mindent importálunk (gáz, urán, kőolaj).
liberálzöld.
2014. május 14. 13:30
Amihez ezek hozzányúlnak, ott kő kövön nem marad. A mai példák: A kórházak adóssága 60 milliárdnál tart Az állam 2,8 milliárd forint után fut a pénztárgépbotrány miatt A trafikok kétharmada veszteséges Ugyanakkor: Szabályosan szavazott meg önkormányzati lakást a családjának Újabb három milliárd jut Lázárnak A Közgép már 24 milliárdot nyert idén
freehckr
2014. május 14. 13:20
„Magyarország megőrizze versenyképességét” Magyarország visszacsúszott a versenyképességi ranglistán: http://goo.gl/0s8hqL „Magyarország a 63. helyet foglalja el a Világgazdasági Fórum évente közzétett globális versenyképességi rangsorában, ami 3 hellyel rosszabb, mint az ország elmúlt évi helyezése ... Magyarország ezzel az Európai Unió 28 országa közül a 24. helyen áll...” Eddig sem mi voltunk a legversenyképesebbek: http://goo.gl/gL7Oz7 Na most akkor Némethné elvtársnő pontosan mi a búbánatos lóherét akar megőrizni?! Ezt? :) Mindeközben: http://goo.gl/VMpJYD „Nem lesz újabb rezsicsökkentés ... Nem lesz több pénz közmunkára ... Az szja 9 százalékra mérséklése várat magára ... 2016 lesz a kormány mélypontja” Jobban teljesít... az...
Die.Ju.den.sind.die.Ur.na.zis.
2014. május 14. 13:14
!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!