Az önkormányzatok képviselőivel is egyeztetett Orbán

2014. május 14. 21:05

Az önkormányzati szövetségek vezetőivel folytatta kormányalakítást megelőző konzultációsorozatát szerda este Orbán Viktor kormányfő. Szó volt arról is, hogy a Belügyminisztérium miként tudja még aktívabban bevonni a közbiztonság megerősítésébe a helyi önkormányzatokat.

2014. május 14. 21:05

 Az önkormányzati szövetségek vezetőivel folytatta kormányalakítást megelőző konzultációsorozatát szerda este Orbán Viktor kormányfő – tájékoztatta Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője az MTI-t.

A megbeszélésen részt vett Schmidt Jenő, a Települési Önkormányzatok Országos Szövetségének elnöke, Kósa Lajos, a Megyei Jogú Városok Szövetségének elnöke, Pintér Sándor belügyminiszter és Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető államtitkár. 
 
A tárgyaláson felvetődött, hogy szükséges lenne a közfoglalkoztatás meghosszabbítása, hogy a szerződések ne járjanak le szeptember végén, ehhez azonban többletforrást kell biztosítani. 
 
Egyeztettek arról is, hogy a Belügyminisztérium miként tudja még aktívabban bevonni a közbiztonság megerősítésébe a helyi önkormányzatokat. Szó esett a mezőőri szolgálat megerősítésének szükségességéről is – mondta Havasi Bertalan. 
 
A fejlesztési forrásokkal kapcsolatban elhangzott: egyetlen forint sem „ragadhat be”, minden fejlesztési összeget le kell hívni és fel kell használni a helyi közösségeket szolgáló célokra. 
 
Tárgyaltak ezen kívül a helyi adók szerepéről, mértékéről, a közösségi közlekedés helyzetéről, valamint annak lehetőségéről, hogy az önkormányzatok egységes számlavezetéssel segítsék az államot abban, hogy egyszerűbben juthasson naprakész, pontos pénzügyi adatokhoz – ismertette a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője.
 

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nyugalmazott tanár
2014. május 15. 06:36
A Matolcsy-féle gazdaságpolitika sikerének köszönhetően egyre több forrás keletkezik a fejlesztések bővítésére. A gazdasági növekedés mértéke az év első három hónapjában messze felülmúlta a várakozásokat. És ez, most már egy tendencia része, ami a gazdaság mozgásterének a tágulásához vezethet. Meg lehet erősíteni a helyi önkormányzatokban a települések biztonságát, rendjét, és a közbiztonságot. Ha nem Nokiás dobozokban hordták volna szét az adóforintokat, a balliberális csirkefogók, akkor már évekkel ezelőtt beindulhatott volna a gazdaság. Erről ne feledkezzünk el, amikor véleményt mondunk.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!