PM: A kormányfő állítson le minden állami vagyonügyletet!

2014. február 04. 13:16

A Párbeszéd Magyarországért (PM) arra szólítja fel Orbán Viktor miniszterelnököt, hogy „hagyja abba az állami vagyon felélését”, vonja vissza a TakarékBank privatizációs pályázatát és azonnali hatállyal állítson le minden állami vagyonügyletet – mondta keddi, budapesti sajtótájékoztatóján Scheiring Gábor.

2014. február 04. 13:16

A független képviselő azt mondta, a kormányzat korábban államosította és szétverte a takarékszövetkezeti rendszert, most pedig sebtiben privatizálni akarják a százmilliárd forinttal feltőkésített TakarékBankot úgy, hogy a pályázatból kizárják a korábbi tulajdonosokat.

A kiírást szerinte úgy rakták össze, hogy annak feltehetően csak egyetlen nyertese lehet. Ez a nyertes pedig „nagy valószínűséggel” az Első Hazai Pénzügyi Szolgáltatásfejlesztési Kft. lesz, amelynek „az a Vojnits Tamás az ügyvezető igazgatója, aki egyébként a takarékszövetkezeti rendszer államosítását levezényelte” – jelentette ki.

Az Országos Takarékszövetkezeti Szövetség (OTSZ) szombaton, Budapesten tartott közgyűlését követően közölte az MTI-vel, tagszervezetei érvénytelennek tekintik a TakarékBankban lévő állami részesedések értékesítésére kiírt pályázatot, és ha a kiírók nem minősítik azt érvénytelennek, magyar és akár európai uniós fórumokhoz fordulnak jogorvoslatért. Álláspontjuk szerint a kiírás nem felel meg a kormány határozatának, amely megfogalmazta a takarékszövetkezeti szektor előnyben részesítését a pályázaton, sőt arra enged következtetni, mintha az egyébként nyilvános pályázatot kizárólag egy ajánlattevőre írták volna ki.

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Moses Hess
2014. február 04. 14:40
Ki az a Scheiring Gábor? Egy generációs parvenü.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!
Választások - 2024. június 9. Helyi önkormányzati választások,
Nemzetiségi önkormányzati választások
és Európai parlamenti választás
Tovább a választási hírekhez