Megújulnak a legkritikusabb útszakaszok

2013. december 19. 13:26

Mintegy 1200 kilométeren újul meg a közúthálózat jövő májusig, de az útfelújítások nagyobb része már idén elkészült.

2013. december 19. 13:26

Jövő májusig az országos közúthálózat mintegy 1200 kilométeren újul meg, a munkákra a Magyar Közút Nonprofit Zrt. hazai és uniós forrásokból 122 milliárd forintot fordít – mondta a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium infrastruktúráért felelős államtitkára az országos útfelújítási projekteket bemutató csütörtöki évzáró sajtóeseményen, Móron.

Völner Pál hangsúlyozta, hogy az útfelújításokhoz a regionális operatív programok 89 milliárd forintot biztosítottak, amelyek segítségével jövő májusig 670 kilométernyi útszakasz újul meg. A munkák többsége idén befejeződött – tette hozzá.

Az államtitkár közölte, hogy a szakminisztérium ősszel indított útfelújítási programja további 33 milliárd forintot biztosított a fejlesztésekhez. Ennek keretében 267 útszakaszon, mintegy 520 kilométeren újítják fel a legkritikusabb szakaszokat jövő májusig. A kivitelezők az idén 124 útszakaszt vettek át, ebből nyolcvanat már befejeztek – mondta.

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
csuka
2013. december 19. 16:38
Ha jól számolom, 40 év alatt sikerül mo. teljes úthálózatát felújítani. Ebben a tempóban hol lesz a most felújított útszakasz töredék 40 év múlva? Fél méter mélyen a föld alatt. Talán a kátyukat kellett volna betömni, mondjuk májusig, de egyszámjegyű főuton még szeptemberben is voltak kátyúk. Miért? A kormány csak október-novemberben fizetett az útkezelőnek. Az alsóbbrendű utak meg lassan tankhadosztály lassító gyepűnek is alkalmasak. És erre a totális kudarcra 'büszke' bolsevik ügynök-maffiózó kormányunk.
cutcopy
2013. december 19. 13:34
Érdekes hogy Fletóék a mittudomén hány kilométer útépítésükkel büszkélkedtek elsősorban a nyolc évük után, most meg csak úgy mellékesen 1200 km útfelújítás is hozzájön még a négy év terméséhez..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!