Elfogták a hanukija-rongálókat

2013. december 02. 12:30

Rendőrkézre került az a három fiatal, aki a gyanú szerint megrongálta a hanuka-gyertyatartókat, illetve az azokhoz tartozó emléktáblákat szombat hajnalban a budapesti Blaha Lujza téren, a Nyugati téren és a Városház parknál – jelentette be a BRFK sajtószóvivője hétfőn sajtótájékoztatón.

2013. december 02. 12:30

Bognár Kinga közölte, hogy két fiatalember maga jelentkezett az I. kerületi kapitányságon, harmadik társukat pedig XVIII. kerületi lakásán fogták el; mindhármuk ellen rongálás megalapozott gyanúja miatt indult eljárás. A szóvivő kérdésekre válaszolva elmondta, hogy a gyanúsítottak – akik huszonéves budapesti férfiak – valamennyien beismerő vallomást tettek.

Bognár Kinga a gyanúsítottak tettének indítékával kapcsolatban nem tudott információval szolgálni. Arról viszont beszámolt, hogy a rendőrség kezdeményezte mindhárom gyanúsított bíróság elé állítását. Kitért arra, hogy az Örs vezér terén elhelyezett hanukija rongálóját még keresik. Az ottani rongálással nem ezt a három férfit gyanúsítják, azt az ügyet külön kezelik.

A BRFK korábban videofelvételeket tett közzé a rendőrség honlapján mind a belvárosi, mind az Örs vezér terén elkövetett rongálások feltételezett elkövetőiről, illetve felhívásban kértek segítséget a lakosságtól.

A hanuka, a zsidó vallás egyik legnagyobb ünnepe a múlt héten szerdán kezdődött meg, akkor gyújtották meg az első gyertyát a menórákon.

Összesen 285 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
motoros
2013. december 09. 14:23
Aki részeg, ne csapkodjon, főleg ne a hanukijára.
peninsulavaldes
2013. december 09. 14:15
még mindig hanuka? dec. 6.-án vége lett.
S0ma
2013. december 03. 22:12
Hiába, a veres csillag már elvásott. Meg már ciki is lenne minden utcasarkon.
S0ma
2013. december 03. 22:09
Duzur topic, kéremszépen?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!