Megakadályozná a további fairtásokat az MSZP

2013. november 08. 13:40

A természetvédelmi törvény módosítását kezdeményezik a szocialisták, mivel szerintük félő, hogy a Normafánál és a Római-parton is hasonló fairtás lehet, mint a Ludovika téren.

2013. november 08. 13:40

Az MSZP kezdeményezi a természetvédelmi törvény módosítását annak érdekében, hogy a jövőben ne lehessen a Ludovika térihez hasonló „fairtást” végrehajtani – jelentette be Pál Tibor, a párt országgyűlési képviselője pénteken Budapesten. Szerinte hasonlóan járhatnak a fák a Normafánál és a Római-parton is, „mert ez a kormány nem ismer határokat”.

A képviselő felidézte, hogy a Nemzeti Közszolgálat Egyetemen folyó beruházás során 20 egészséges fát vágtak ki. Ennek kapcsán úgy vélekedett: a területfejlesztési törvény módosításakor a kormány már pontosan tudta, hogy milyen „irtást kíván végrehajtani a természetben”, ezért született olyan szabályozás, hogy kiemelt kormányzati beruházás esetén nem kell kikérni a helyi önkormányzatok és civil szervezetek véleményét. Ugyancsak a nyilvánosság kizárását szolgálja, hogy nagyberuházásokat kivonnak a közbeszerzési eljárás hatálya alól – fűzte hozzá. 

A közszolgálati egyetem fejlesztését szolgáló beruházás abból a szempontból a Horthy-korszakot idézi, hogy miközben a jómódúak egyetemet kapnak, a szegényektől még a parkot is elveszik – mondta. Megjegyezte, az egyetemberuházásra fordított 25 milliárd forintot fel lehetett volna használni az Üllői út menti komfort nélküli lakások összkomfortossá alakításához is.

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tóth József
2013. november 08. 19:01
- És ugyan mennyi fát vágattak ki a regnálásuk alatt a budai hegyekben az elvtársai?
bsandor
2013. november 08. 16:37
nahát,zöldülnek a vörösök
GV0917
2013. november 08. 16:36
ÍÍÍÍgen?Hát akkor gyüjjék el, kedves MSZP-stáb Hajdúba, meg Szabolcsba!Ott virágzik ám a fairtás! Nem,nemcsak a romák.Ott a gyakoriság a veszélyes, hiszen csak egy egy háton vitt csomó, legfeljebb egy Ladát pakolnak meg! De a környék csávói(úgy értem a nem cigányok) stráfszekér számra, pótkocsis vontatókkal, tehergépkocsikkal, stíl fűrésszel működnek. Szakszerűen, méretre vágva, eladásra. Persze , nem az övék volt! Tarvágás esetén fizeti a tulaj az újratelepítést!Várjuk az elvtársakat.'14 után eljöhetnek erdőkerülőnek. Legalább elmondhatják: "A jó levegőt biztosítja ez a kicsi erdőtúra,ha már nem is ad minékünk a proletárdiktatúra!.."
Türelem
2013. november 08. 16:36
Miért van az, hogy az emberek többsége egyből a cigányok által, a magyar erdőkben okozott milliárdos falopásokra, tarvágásokra,csemete erdő kiirtásokra asszociál? Biztosan a náci előítéletesség okán...Az MSZP inkább osztogassa a tüzelőt, de ne foglalkozzon a fákkal, mert akkor kabát lopás ügybe keveredik, s veszélybe kerülnek a lejárt szavatosságú tésztákkal megvásárolt cigány szavazatok. Demján mikor nyitja meg etyeki erdőit a szegények gallygyűjtése előtt? Régen a gazdag földbirtokosok, mágnások gondoltak a szegényekre, az erdőkben megengedték a rőzse gyűjtést...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!