Büntethető a külföldi rendszám

2013. november 11. 11:59

Az Európai Bíróság szerint ugyanakkor az nem elvárható, hogy valaki azonnal igazolja a külföldi rendszám jogszerű használatát, és ha valaki később mutatja be a szükséges dokumentumokat, akkor azt nem lehet ugyanúgy büntetni, mint aki jogszerűtlenül használ külföldi rendszámot.

2013. november 11. 11:59

Magyarország az adóelkerülés visszaszorítása érdekében büntetheti ugyan azokat, akik jogszerűtlenül használnak külföldi, például szlovák rendszámot, de az Európai Bíróság szerint nem elvárható, hogy valaki a helyszínen, azonnal igazolja, hogy jogszerűen használja a rendszámot – derül ki az Európai Bíróság hétfői közléséből.

Az MTI megkeresésére a luxembourgi székhelyű uniós törvényszék sajtószolgálata közölte, hogy egy októberben született végzés egy ilyen ügyben azt mondja ki: ha valaki csak valamivel később tudja bemutatni az igazoló iratokat, arra nem szabható ki ugyanakkora bírság, mintha valóban jogszerűtlenül, a hazai regisztrációs és gépjárműadó megkerülése céljából használt volna külföldi rendszámot.

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Shom_Ford_All
2013. november 11. 17:27
A Külügy, de magyar rendszámmal: http://homar.blog.hu/2013/11/11/a_kulugyminiszteriumban_is_tudnak_suttyon_parkolni
Akitlosz
2013. november 11. 14:39
Külföldi mi? Ilyenkor jó emlékezni a határok nélküli Európa szlogenekre. szabad utazás, nincsen határellenőrzés, áruk és szolgáltatások meg a munkaerő szabad mozgása, vámmentesség stb. De ne, hogy már valaki külföldön Szlovákiában merjen autót venni! Mi értelme az Európai uniónak, ha a tagállamok egymás rendszámával közlekedő autósokat is csesztetik ezért? Amúgy a helyzet tisztán jelzi, hogy melyik a jobb, kevésbé rossz ország Magyarország és Szlovákia közül sajnos. Az a megoldás fel sem merül politikuséknál, hogy olyan szabályokat hozzanak, hogy a magyar autós ne akarjon külföldön autót venni, sőt a külföldiek is Magyarországra járjanak autóért, és egyebekért is. Pusztuljon meg a hazai állam és az extra gépjárműadó, regisztrációs adó ami adó után még forgalmi adót is kell fizeti kitalálója!
Kvasztics Fedor
2013. november 11. 14:10
Ismerősöm kiment Ausztriába dolgozni, bérelt lakásban lakik. Bizonyos idő eltelte után, bár magyar állampolgár, ott kell regisztráltatnia az autóját, ott kell kötelezőt fizetnie, ami nem kis pénz. Ha elkapják magyar rendszámmal hülyére büntetik. Akkor most hogy van ez?
nick89
2013. november 11. 12:23
Ha a TESCO 1000 milliárdot adócsal, az mér nem?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!