Bajnai szerint Budapest ellenzéki város

2013. november 08. 15:28

Péntek délután bemutatta fővárosi országgyűlési képviselőjelöltjeit az MSZP és az Együtt-PM. A 18 jelölt közül 8 jelenleg is képviselő, Karácsony Gergely szerint a 2014-es választás után pedig a többiek is jó eséllyel bejutnak a parlamentbe.

2013. november 08. 15:28

Bemutatta 18 budapesti egyéni választókerületi jelöltjét az MSZP és az Együtt-PM szövetség pénteken. Tizenkét körzetben a szocialisták, hatban Bajnai Gordon pártszövetsége állít jelöltet a jövő évi parlamenti választáson.

A 18 jelölt közül jelenleg 8-an országgyűlési képviselők. Többségük kiléte az elmúlt hetekben már ismertté vált. Az utolsó nyitott kérdés az volt, hogy a betegsége miatt az utóbbi hónapokban a parlamenti munkától távol maradó Kiss Péter korábbi MSZP-s kancelláriaminiszter vállalja-e az indulást az újpesti körzetben, a jelöltbemutatón azonban hosszú idő után ő is megjelent a nyilvánosság előtt.

Karácsony Gergely, a Párbeszéd Magyarországért politikusa szerint a fővárosban már egy most vasárnapi választáson is az ellenzék győzne, így a jelöltek túlnyomó többsége parlamenti képviselő lesz. Bajnai Gordon, az Együtt-PM szövetség vezetője ellenzéki városnak nevezte Budapestet, Mesterházy Attila MSZP-elnök pedig arról beszélt, hogy a főváros a Fidesz-kormány alatt mindig büntetésben van.

Az MSZP és az Együtt-PM fővárosi képviselő-jelöltjei:

Juhász Péter (1-es evk); Józsa István (2-es evk); Szabó Tímea (3-as evk); Szelényi Zsuzsa (4-es evk); Kocsis-Cake Olivio (5-ös evk); Pál Tibor (6-os evk); Hiszékeny Dezső (7-es evk), Tóth Csaba (8-as evk); Burány Sándor (9-es evk); Kiss Lázló (10-es evk); Kiss Péter (11-es evk); Móricz Eszter (12-es evk); Tordai Bence (13-as evk); Lukoczki Károly (14-es evk); Simon Gábor (15-ös evk); Hiller István (16-os evk); Szabó Szabolcs (17-es evk); Somfai Ágnes (18-as evk).

Összesen 84 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
buddhafoga
2013. november 09. 14:30
"Bajnai szerint Budapest ellenzéki város" ...igen, valóban itt koncentrálódik a legtöbb hülye!
packó_
2013. november 09. 12:39
Polgármester Úr! Szívbõl köszönöm szíves üdvözlõ szavait. Mondhatom, nem vagyok abban a lelkiállapotban, hogy e percben megszokott frázisokat használjak, igazságérzetem azt parancsolja, hogy minden kertelés nélkül azt mondjam, amit e percben érzek. Mikor még távol voltunk innen, és csak a remény sugara pislogott lelkünkben, akkor -kimondom- gyûlöltük és átkoztuk Budapestet, mert nem azokat láttuk benne, akik szenvedtek, akik mártírok lettek, hanem az orszzágnak itt összefolyt piszkát. Szerettük, becéztük ezt a várost, amely az elmúlt évben a nemzet megrontója lett. Tetemre hívom itt a Duna partján a magyar fõvárost: ez a város megtagadta ezeréves múltját, ez a város sárba tiporta koronáját, nemzeti szineit és vörös rongyokba öltözött. Ez a város börtönre vetette, kiüldözte a hazából annak legjobbjait és egy év alatt elprédálta összes javainkat. De minél jobban közeledtünk, annál jobban leolvadt szívünkrõl a jég, és készek vagyunk megbocsátani. Megbocsátunk akkor, hogy ha ez a megtévelyedett város visszatér megint a hazájához, szívébõl, lelkébõl szerteni fogja a rögöt, amelyben õseink csontjai porladoznak, szeretni azt a rögöt, amelyet verítékes homlokkal munkálnak falusi testvéreink, szeretni a koronát, a dupla keresztet. Katonáim, miután földjeikrõl betakarították Isten áldását, fegyvert vettek a kezükbe, hogy rendet teremtsenek itt e hazában. Ezek a kezek nyitva állanak testvéri kézszorításra, de büntetni is tudnak, ha kell. Meg vagyok gyõzõdve róla, azaz úgy remélem, hogy erre nem fog sor kerülni, hanem ellenkezõleg, akik bûnösöknek érzik magukat, megtérnek, és hatványozott erõvel segítenek a nemzeti reményekben tündöklõ Budapest felépítésében. A mártírokat, az itt sokat szenvedett véreinket meleg szeretettel öleljük szívünkhöz
Kvasztics Fedor
2013. november 09. 09:32
Utoljára Demszkytől hallottam ezt, amikor utolsó fellépésén a Petőfi szobornál tojások záporában, a testőrei által tartott esernyők mögé bújva rikácsolta, hogy Budapest igenis liberális város! Ha ez a majom férfi lett volna - na, nem csak a nőverésben - akkor odamegy a dobálókhoz, és megkérdezi, hogy mi van, kispofám? Miért is dobálsz? De hát ehhez jellem kellett volna. Kohl kancellár Lipcsében nem sokkal az egyesülés után került ilyen helyzetben, ő félretolva testőreit maga ment a dobáló után.
kamasuka
2013. november 09. 09:12
http://mno.hu/vezercikk/gazdag-es-szep-1194444
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!