MTVA: Az M2 sikersztori

2013. szeptember 28. 21:20

Sikeres az M2 televízió gyermek-, ifjúsági és családi csatornává tétele, a tévé nézőinek száma jelentősen emelkedett tavaly december óta – mondta Böröcz István, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) vezérigazgatója pénteken Balatonalmádiban „A média hatása a gyermekekre és a fiatalokra” című konferencián.

2013. szeptember 28. 21:20

A vezérigazgató elmondta: olyan portálfejlesztés folyik, amely lehetőséget ad a felnövekvő generációknak a maguk által készített felvételek feltöltésére, vagyis a közmédia megpróbálja őket is bevonni a tartalmak készítésébe. „Fontos feladatunknak tekintjük a Bűvösvölgy-programban való részvételünket” – hangsúlyozta, hozzátéve, hogy a közmédia a Hetedhét gyermekhíradó stúdiójával is jelen van a médiaértést oktató központban. A vezérigazgató beszámolt a közmédia karitatív támogató tevékenységéről, a közmédia napjáról, valamint az MR Gyermekkórusának sikereiről.

A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság kiadványt jelentet meg „Kulcs a net világához” címmel az internetes gyermekjogi projektje keretében – mondta Péterfalvi Attila, a hatóság elnöke. Egy gyermekjogi online kutatásra hivatkozva elmondta: mivel a gyermekek nagyobb arányban kapnak segítséget a nethasználathoz a szülőktől, mint a tanároktól, a hatóság egyik kiadványa e két felnőtt réteghez szól, míg egy másik, képregényt vagy esetleírásokat is tartalmazó kötet a gyermekeknek. Az akár osztályfőnöki órákon is használható anyag többek között ahhoz nyújt segítséget, hogyan kerülhetik el a fiatalok, hogy az interneten visszaéljenek adataikkal.

A gyermekek az iskolaérettséggel egy időben kezdik megfelelően kezelni a reklámokat, fiatalabb korban azonban nem tudják elkülöníteni azokat a nekik készített műsoroktól. A tévéhirdetések így közvetlen hatással vannak rájuk, a sokat tévéző kisgyermekek például sokkal többet nassolnak és kövérebbek – összegezte számos kutatás eredményét Fabiányi Gábor, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Műsorfigyelő és -elemző főosztályának tudományos munkatársa. Beszámolt arról is, hogy a kereskedelmi csatornák általában drágább termékeket reklámoznak, mint a közszolgálatiak. A gyermekműsorok közötti hirdetéseket az édességreklámok uralják, a mesesávban közreadott élelmiszerreklámok 96 százaléka a kereskedelmi csatornákon látható.

Horváth Vanda, az MTVA gyermek- és ifjúsági műsorainak főszerkesztője az M2 gyermekcsatornává alakításának céljáról szólva közölte: a fiatalok erkölcsi és szellemi fejlődését elősegítő tartalmakkal töltik meg a tévét. Mint mondta, a Siketek és Nagyothallók Országos Szövetségével kötött együttműködésnek köszönhetően hamarosan siket vagy nagyothalló gyermekek vesznek részt egyes műsorok jeltolmácsolásában, a többi közt a Hetedhét gyermekhíradónál. Hozzátette: a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálattal való közös munka eredményeként egy ötrészes sorozat kerül a csatornára a biztonságos internethasználatról.

Németh Gábor, az NMHH által üzemeltetett, az internetes káros tartalmak bejelentésére szolgáló Internet Hotline vezetője azt mondta: az elmúlt két évben több mint 1700 bejelentés érkezett hozzájuk, ezek közül 38 esetben tettek feljelentést. A leggyakoribb az adatvédelmi jogsértés, míg sokszor pedofil tartalmak, valamint a kiskorúakra káros tartalmak miatti panasz. Egy év alatt sikerült elérni nyolc-tíz, gyermekek bántalmazására épülő internetes oldalak megszűnését – emelte ki.

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Krupp Skya
2013. október 01. 22:35
"Még akkor is van napi siker, ha a fidesz állig áll a szarban, igy ma is. Most a MTVA2. Be sem hangoltam, akkora siker.Így viszont hibátlan, valóban." Remélem a stampedli frekvenciája a féldecivel interferál!
rezsirizsa2
2013. szeptember 30. 14:59
Még akkor is van napi siker, ha a fidesz állig áll a szarban, igy ma is. Most a MTVA2. Be sem hangoltam, akkora siker.Így viszont hibátlan, valóban.
Rudy
2013. szeptember 30. 04:52
ERRŐL VISZONT HALLGAT A FŐSODRATÚ MÉDIA: Schobert Norbi halálbüntetést követel A soroksári brutális gyilkosság kapcsán a következő sorok olvashatók Schobert "Update" Norbi FB-oldalán: Megosztom, hogy ne lehessen eltussolni... Csütörtökön este Soroksáron, csoportosan egy kötéllel hátulról megfojtottak egy kerékpárúton kocogó 36 éves, kisgyermekes családanyát, akivel a gyilkosság után aljas és ember által igazán elképzelhetelen tetteket műveltek az elkövetők! Megerőszakolták. A néma vagy elnémított médiumok egy kétsoros hírben kommentálták ezt a döbbenetes szürnyűséget. A feltételezett elkövetőkről annyit tudni, hogy többen voltak és népes családjukkal folyton terrorizálták lakókörnyezetüket. Sajnos etnikai támadás volt és az áldozat Kardos Lajos egykori rendőrségi iskolatársam és kollégám felesége volt. A hírt egy szintén egykori és ottani kollégám juttatta el hozzám. Borzasztóan megráz, összeszorul a szívem, mert az én Feleségem és a Ti Feleségeitek is futni járnak. Eljött az idő, hogy ilyen esetekben legyen halálbüntetés. Nem azért mert csupán ez a minimum, hanem legyen benne a felizgult állatokban a tudat, hogy eljöhet a halál és nem a mi pénzünkön kapnak 20 évre meleg szállást, ételt, orvosi ellátást. Sajnálom, de nem bírtam nem megosztani... Norbi Forrás: https://www.facebook.com/photo.php?fbid=589010407815030&set=a.134875776561831.22014.134583563257719&type=1 További részletek: http://kuruc.info/r/6/118320/#ixzz2gKgk5a1h
feketemacska
2013. szeptember 29. 12:34
Tisztelt Viktor Öcsém!Ily szépen képzelt rokonságba fogadtalak. A csatornák/európai/ tartalma átlagosan:KRIMI,minden mennyiségben,POLITIKAI párbeszédek dögunalmas ugyanarra a kaptafára felépített szisztémában,NAPI RETTEGÉS beolvasása,azaz balesetek,bűnügyek,hazugságok prezentálása. A MARADÉK:telítve reklámmal. Igen még léteznek SOROZATOK,melyek vígaszt és időtöltést adnak egy korosztálynak.Ez a szociális funkció.Ennyi-mindenhol EURÓPÁBAN!!! Azonban kedves Viktor,ha voltál gyerek,cseppenj rá néha a csodálatos magyar RAJZFILM világára Meglehet jövőre jön egy a kedvedre való SENDUNG.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!