Fővárosi épületeladásokat vizsgálna a Jobbik

2013. szeptember 26. 09:56

A Jobbik fővárosi frakciója három kerületi ingatlan eladását vizsgálná, álláspontjuk szerint aggályos, hogy a főváros lemond elővásárlási jogáról.

2013. szeptember 26. 09:56

Losonczy Pál jobbikos frakcióvezető a közgyűlés csütörtöki ülése előtt tartott sajtótájékoztatón azt mondta, két ingatlant az V., egyet pedig a XII. kerületi önkormányzat akar értékesíteni. Az egyik a Kossuth Lajos utcai volt Úttörő áruház épülete, amelyet 300 millió forintért akar értékesíteni a kerület, a Budapest Főváros Vagyonkezelő Központ megállapítása szerint nem támasztható alá az elővásárlási jogról való lemondás, mivel piaci ár alatt árulják az épületet.

A másik ingatlan egy Papnevelde utcai iroda, amelyet 61 millió forintért adtak el. A XII. kerületi önkormányzat egy, a Hegyhát úton lévő volt üdülőt árul, 1,6 milliárd forintért akarja eladni, a vagyonkezelő szerint szintén áron alul.

A Jobbik arra hívja fel a kerületek figyelmét, hogy a vagyon megőrzésére tettek esküt képviselőként. Meg kell találni a módját, hogy a főváros éljen az elővásárlási joggal, az ingatlanok ne kerüljenek áron alul magánbefektetők kezébe.

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
micream
2013. szeptember 26. 10:28
a rudtancot valamiert hitelesebben nyomatjak mint ezeket a lozungokat
nyugalmazott tanár
2013. szeptember 26. 10:02
"Fővárosi épületeladásokat vizsgálna a Jobbik" Szegény maszop-szadesz koalíciót még az ág is húzza. Folyton az a fránya kriminalizálás...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!