Blikk: EU-s pénzből építkeznek a badacsonytomaji polgármesterék telkén

2013. szeptember 30. 09:47

Uniós pénzből épülhet képzőközpont a badacsonytomaji független polgármester, Kristin N. László gyermekeinek telkén - írja a Blikk.

2013. szeptember 30. 09:47

35 millió forintos uniós támogatást kapott a Bétakris Nonprofit Kft. egy badacsonyi fejlesztési központ megépítéséhez – írja a Blikk. A kedvezményezett kft. viszont a badacsonytomaji független polgármester, Kristin N. László feleségének és lányának a tulajdonában áll.

A lapnak egy helyi képviselő, Rajzó Ildikó kifejtette: testületi ülésen ugyanúgy nem esett szó a képzőközpont felállításáról, ahogy más fórumon sem lehetett korábban hallani róla. A szóban forgó telket két éve vásárolta meg a Balaton-felvidéki Nemzeti Parktól a polgármester két gyereke, de haszonélvezőként a tulajdoni lapon szerepel Kristin N. László és felesége neve is. A képzőközpont kivitelezője pedig az a Bazalt Products Kft. lehet majd, amelyik az alpolgármesternek, Orbán Péternek a cége. A kft. nettó 24,9 milliós pályázatával nyerte el a kivitelezés jogát.

Mint a Blikk írja, a polgármesternél érdeklődtek az épülő központról, azonban Kristin a pályázatot kiíró Leaderhez irányította lap munkatársait. A Blikk szerint akkor, amikor közbevetették, hogy a feleség cége nyert, és a család telkén épül az ingatlan, „akkor hirtelen rossz lett a vonal, és hiába ismételtük meg többször is a kérdéseinket, nem hallotta.” 

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ëmëhntëhtt-Ré
2013. szeptember 30. 10:14
Ez olyan, hm hogy is mondjam... olyan felcsúti stadionos. Csak kicsiben. A felcsuti stadion is saját telken épül, közpénzből. Aztán a droidok meg ünneplik Orbán urat, hogy milyen nagylelkű, hogy felajánlotta a köz javára a telkét. Csak azt felejtik el, hogy 50 év múlva, igaz nem Orbleonénak, hanem az unokáinak, lesz egy saját stadionjuk, mivel csak bérbe adta. De 50 év múlva is állni fog, mert ez a stadion tulajdonképpen Orbi saját magának építetett emlékműve lesz. Mint egy piramis! Éljen sokáig Ohrban-Ra!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!