Elszállították a BME-n talált aknagránátot

2013. szeptember 05. 10:12

Lezárták a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) K épülete körüli udvart. Tóth István, az intézmény rendészeti vezetője azt közölte, hogy aknagránátot találtak ‒ közölte a BME a Facebook-oldalán csütörtök délelőtt. A Magyar Honvédség tűzszerész ezredének kommunikációs tisztje később közölte: az aknagránátot elszállították, visszatérhetnek a dolgozók a lezárt épületbe.

2013. szeptember 05. 10:12

Azt írták: a K épület déli oldalát zárták le, az északi oldalon lévő irodákba be lehet menni. A Magyar Honvédség tűzszerész ezredének járőre elindult a helyszínre ‒ közölte az MTI-vel az alakulat kommunikációs tisztje.

Frissítés (10:36):

Elszállították a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemnél (BME) talált aknagránátot. A kiürített épületbe visszatérhetnek az emberek ‒ közölte a Magyar Honvédség tűzszerész ezredének kommunikációs tisztje csütörtök délelőtt az MTI-vel.

Fülöpné Várkonyi Melinda elmondta: az egyetem öntözőrendszerének építése közben került elő egy 82 milliméteres aknavetőgránát. Mire a tűzszerész járőr a helyszínre érkezett, az érintett terület melletti épületet már kiürítették. További lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség.

Az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata azt közölte, hogy az egyetem környékén nem volt szükség forgalomkorlátozásra, a lezárás csak az egyetem területét érintette.

Az eduline.hu cikke szerint a műegyetemen regisztrációs hetet tartanak, a hallgatók ezekben a napokban iratkoznak be és veszik fel tantárgyaikat, a szorgalmi időszak azonban csak a jövő héten kezdődik.

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nyugalmazott tanár
2013. szeptember 05. 10:38
Úgy látszik, a (felszaba)dúlásunk még most is tart...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!