Rendkívüli!

Békemenet after: közönségtalálkozó Bayer Zsolttal, Mráz Ágoston Sámuellel és Horváth Józseffel szombaton 18 órától

Mesterházy: Visszaépítjük a bizalmi légkört

2013. augusztus 27. 20:56

Az MSZP elnöke szerint az a legfontosabb, hogy helyreálljon a bizalom pártja és az Együtt-PM között. Mesterházy Attila az M1 Híradójának tudósítása szerint kedden újságíróknak azt mondta: azon van, hogy a bizalmi légkört helyreállítsák.

2013. augusztus 27. 20:56

A politikus arra reagált, hogy az Együtt-PM választási szövetséget vezető Bajnai Gordon hétfőn azt mondta: egy óra alatt létre lehet hozni az ellenzéki szövetséget, ahhoz csak még egy óra tárgyalás és jóindulat kell. Hozzátette: ennek érdekében elfogadják Mesterházy Attilának, a szocialisták elnök-frakcióvezetőjének pénteken ismertetett, a 106 egyéni körzet felosztására vonatkozó javaslatát, és azt minden további alkudozás nélkül tárgyalási alapnak tekintik.

 
„Ha valóban elkötelezettek vagyunk, hogy megoldást találjunk, akkor nem a médián keresztül kell ezeket a problémákat megoldani, hanem tárgyalás útján” – mondta Mesterházy Atilla. Közölte, van véleménye Bajnai Gordon ajánlatáról, de azt nem a sajtón keresztül akarja megüzenni, és ezt várja el a másik oldaltól is.
 
„Visszaépítjük egy kicsit a bizalmi légkört, hiszen azért ez pénteken egy kicsit csak megbicsaklott a szocialista párt irányába. Én azon vagyok, hogy ezt a bizalmi légkört helyreépítsük, de ehhez kérem, értsék meg, nem sok, de azért mégiscsak egy kis idő kell” – jelentette ki.
 
A híradó tudósítása szerint az MSZP elnöksége még a héten tárgyal Bajnai Gordon javaslatáról, utána küldik el hivatalos válaszukat.
 
Mesterházy Attila úgy fogalmazott: így vagy úgy, de szeptemberben mindenképpen pontot tesznek az ügy végére.
 
A Bajnai Gordon és Mesterházy Attila közötti múlt pénteki, többórás ellenzéki egyeztetés utáni sajtótájékoztatóján az Együtt-PM vezetője azt mondta, a találkozón három javaslattal állt elő. Ezek között szerepel, hogy az egyéni jelöltállítás kérdését válasszák el a közös kormányfőjelölt személyétől. Utóbbit egy rövid kampányt követő nagymintás közvélemény-kutatás során választatnák ki – ismertette elképzelését. 
 
Mesterházy Attila ezt követő sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy „ultimátumszerű” helyzet állt elő. A szocialisták elnök-frakcióvezetője válaszul bejelentette: az MSZP azt javasolja együttműködő partnereinek, hogy tartsanak előválasztásokat mind a 106 választókerületben, és a miniszterelnök-jelölt személyéről is így döntsenek.
 

Összesen 62 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
picur3ka
2013. augusztus 28. 21:58
"hogy helyreálljon a bizalom pártja és az Együtt-PM között." Ez magyarul hogy van?
geraz51
2013. augusztus 28. 11:08
Jó építsétek vissza,remélem eltart vagy 10 évig.A Dopemanra vigyázzatok,mert az nagyon sértődékeny.
peninsulavaldes
2013. augusztus 28. 11:02
se veled se nélküled..
kuwiq
2013. augusztus 28. 11:00
Építsd a légkört, elvtárs! Bocsáss ki természetes gázokat!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!