Fidesz: Fejlesztés és béremelés az egészségügyben

2013. augusztus 08. 13:35

A Fidesz szerint ma adósságrendezés, béremelés és fejlesztés zajlik az egészségügyben ‒ közölte a kormánypárt sajtóirodája csütörtökön a szocialista Kökény Mihály sajtótájékoztatójára reagálva.

2013. augusztus 08. 13:35

A közleményben úgy fogalmaztak: „amikor a bukott baloldal a nehéz helyzetben lévő egészségügyet analizálja, saját bukott politikájának bizonyítványát láthatja”. A Fidesz szerint a kórházak azért fuldokolnak még ma is az adósságban, mert a baloldal ‒ ahogy az országot, a családokat és a településeket ‒ a kórházakat is eladósította. Az egészségügyi dolgozók azért hagyták el az országot, mert itthon éveken át csak kizsigerelték őket.

Ma a kórházak adósságrendezése, az egészségügyi dolgozók béremelési programja és az egészségügyi intézmények fejlesztése zajlik. Szeptemberben 95 ezer egészségügyi dolgozó kap havi 10-44 ezerrel forinttal nagyobb fizetést januárig visszamenően ‒ írták.

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tabakur
2013. augusztus 08. 21:29
"Ma a kórházak adósságrendezése folyik" Azért van már 120 milliárd adóssága a kórházaknak. Azért mondta fel a legnagyobb beszállító azonnali hatállyal a szállítási szerződéseket. Sok kórház már csak kp-re kap gyógyszert. 30 betegre jut egy nővér.
liberálzöld.
2013. augusztus 08. 16:15
"Választ nem kérek, idiótákkal nem illik vitatkozni!" Egyszerű szép beismerés és kezelési útmutató.
bigyomail
2013. augusztus 08. 14:51
Tessék az egészet privatizálni és máris megoldódik a béremelés és a fejlesztés, ráadásul kevesebbe fáj az állampolgároknak. Amúgy a kórházak eladósodása most is folyik, hatalmasak a kintlevőségek és egyre több a lejárt tartozás, ebben semmi pozitív változás nem történt. Ha itt bért emelnek és fejlesztenek, akkor csak nőni fog az eladósodottság.
Gombóc XVI. Artúr
2013. augusztus 08. 14:46
...Az egészségügyi dolgozók azért hagyták el az országot, mert itthon éveken át csak kizsigerelték őket... Azért a tények makacs dolgok, mert most sincs ez másképp: "Annak ellenére, hogy az egészségügyben rég nem látott bérfejlesztés „lép életbe” ebben a hónapban, ösztöndíjprogram indult, és a kormányzat már támogatja a kötelező továbbképzéseket is, a legújabb adatok szerint az év első felében már 984 dolgozó kért és kapott külföldi munkavállaláshoz szükséges hatósági bizonyítványt, míg tavaly ugyanebben az időszakban 760 dolgozó jutott ilyen papírhoz. A kivándorlást tervezők többsége orvosvégzettségű, közülük tavaly június végéig csaknem 470-en kaptak hatósági igazolást, az idén eddig már több mint 540-en" Szóval még mindig csak a duma és a melldöngetés megy...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!