A Sanoma visszautasította Kocsis szavait

2013. augusztus 06. 14:48

A társaság hangsúlyozta: tevékenységüket kizárólag üzleti célok és az üzleti hatékonyság vezérli, valamint az, hogy a magyar emberek életét az általuk előállított szórakoztató, szolgáltató és hírtartalmakkal könnyebbé és tartalmasabbá tegyék.

2013. augusztus 06. 14:48

A Sanoma Media Budapest Zrt. visszautasítja, hogy piactorzító és kormányellenes lépéseket kezdeményezett volna. A társaság ezt kedden közölte a Magyar Nemzet Online cikkére és Kocsis Máté, a Fidesz kommunikációs igazgatójának hétfői sajtótájékoztatójára reagálva. A kormánypárti politikus azt mondta: választ vár a Sanoma vezérigazgatójától, Szabó Györgytől, igaz-e, hogy pénzügyileg és politikailag is torzítani akarja a magyarországi médiapiacot egy ötpontos akciótervvel. Ezt az MNO egyik cikkére hivatkozva vetette fel.

A Sanoma közleményében értetlenségének adott hangot és a vezérigazgatóra hivatkozva hangsúlyozta: tevékenységüket kizárólag üzleti célok és az üzleti hatékonyság vezérli, valamint az, hogy a magyar emberek életét az általuk előállított szórakoztató, szolgáltató és hírtartalmakkal könnyebbé és tartalmasabbá tegyék. Szabó György úgy véli: a vállalat portfóliójába tartozó termékek – szórakoztató jellegük miatt – alkalmatlanok arra, hogy azokban politikailag elfogult tartalmak jelenhessenek meg.

A tájékoztatás szerint a cég vallja a média mindenkori kormányoktól való függetlenségének, a politikai szereplőktől való távolságtartásának elveit. A vállalat célja, hogy termékeivel több millió fogyasztó teljes elégedettségét váltsa ki – tette hozzá közleményében a Sanoma.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!