Sokan kértek tanácsot a hazatéréshez

2013. június 26. 08:54

Eddig több mint száz fiatal kereste meg a Gyere Haza Karrier Pontot, hogy külföldről való esetleges hazatéréséhez segítséget kérjen – közölte a Gyere Haza Alapítvány az MTI-vel.

2013. június 26. 08:54

A közlés szerint a megkeresések elsősorban álláskeresési technikákkal, önéletrajz– és motivációs levél írásával, valamint a hazaköltözéshez és az itthoni újrakezdéshez szorosan kapcsolódó lakhatással, családi kedvezmények igénybevételével voltak kapcsolatosak.

A Gyere Haza Alapítvány azzal a céllal jött létre, hogy erkölcsi támogatással és karrier–tanácsadással segítse a külföldről hazatérni kívánó, diplomával és nyelvtudással rendelkező fiatalokat. Az alapítvány honlapját 2011 óta több mint 100 ezren keresték meg. A hazatérni kívánó fiatalok ingyenesen vehetik igénybe a szakmai tanácsadást a Gyere Haza Karrier Ponton keresztül, melyet az alapítvány márciusban indított útnak az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) támogatásával. Az alapítvány ingyenes online tanácsadás mellett személyes találkozón is segítséget kínál a hazatéréshez és az esetleges itthoni elhelyezkedéshez.

Téglásy Kristóf, az Emmi ifjúságügyi főosztályvezetője a karrier pont indulásakor kiemelte: a kormány támogat minden olyan kezdeményezést, amelynek keretében a fiatalok szeretnének magukért tenni. A kabinet azt szeretné, ha mindenki a szülőföldjén tudna boldogulni, aki pedig elment külföldre tapasztalatot szerezni vagy tanulni, az hazajönne, Magyarországért is dolgozni – tette hozzá.

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
trabantkombi
2013. június 26. 11:01
A kormányzati hazugságcunami újabb találmánya! Nyelvet beszélő diplomás kint is bármikor kap állást!! Ha csak mosogat akkor is tripláját keresi az itthoninak, és még normális közegben is él!!!! Menjen ki minden fiatal, mert ebben az nyomorult féreg országban csak megdögleni lehet!!! Csak a trafideszmp!!! 2014!!!!
Vmint...
2013. június 26. 09:42
Százezer volt a honlap látogatók száma és százan akartak hazajönni. Bár nem értem milyen tanácsokat adhatnak nekik??
Secnir
2013. június 26. 09:42
"A közlés szerint a megkeresések elsősorban álláskeresési technikákkal, önéletrajz– és motivációs levél írásával, valamint a hazaköltözéshez és az itthoni újrakezdéshez szorosan kapcsolódó lakhatással, családi kedvezmények igénybevételével voltak kapcsolatosak." tehát az a diplomás, idegen nyelvet jól beszélő fiatal, aki tudott önéletrajzot írni (más nyelven), tudott szállást keresni (más nyelven), az hirtelen elfelejtette, hogyan kell magyarul önéletrajzot írni, hogyan kell motivációs levelet írni és albérletet keresni. hihető.
Secnir
2013. június 26. 09:38
"sokan kérnek tanácsot a hazajövetelhez" kérjenek tőlem. válaszom ennyi: ahogy kimentél, drága öregem. ha autóval, akkor autóval, ha repülővel, akkor repülővel.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!