Részben csökken a vonatjegyek ára

2013. június 28. 10:35

Az interneten, vagy mobiltelefonnal vásárolt vasúti menetjegyek ára három százalékkal csökken – írja közleményében a Máv Start Zrt.

2013. június 28. 10:35

Július elsejétől három százalékkal olcsóbban vásárolhatnak online, bankkártyával vagy a mobiltelefonos egyenleg terhére menetjegyet a vonaton utazók, ha az otthoni nyomtatás vagy digitális bemutatás lehetőségét választják.

A MÁV-START 2008-ban indította el internetes jegyértékesítési rendszerét, amellyel a vasúti menetjegyek otthonról is megválthatók. A szolgáltatást évről évre egyre többen választják, a lehetőséggel eddig több mint kétmilliószor éltek az utazók. A rendszerben vásárlók egy egyszerű nyomtatón bárhol ki tudják nyomtatni a menetjegyeket. A pótjegyes vonatokon (pl. az IC-ken) utazóknak pedig már ki sem kell nyomtatniuk a jegyüket, annak QR-kódját digitálisan, laptopon vagy okostelefonon is bemutathatják a jegyvizsgálóknak.

A vasúttársaság a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium döntése alapján 2013.július elsejétől három százalékos kedvezményt ad minden olyan internetes, mobiltelefonos vásárlójának, aki az otthoni nyomtatás vagy digitális bemutatás lehetőségét választja. Az otthoni nyomtatással a belföldi, egy útra szóló menetjegyeket, pót– és helyjegyeket, élőállat– és kerékpárjegyeket lehet megvásárolni, a bérleteket és a nemzetközi menetjegyeket nem.

Az árcsökkentés mellett a felhasználási feltételek is kedvezőbbek lesznek hétfőtől. Míg a jegyek eddig csak az utas által előre kiválasztott vonatokra voltak érvényesek, július elsejétől ez a korlátozás csak a pót– és helyjegyköteles járatok esetében marad meg. Így az otthon nyomtatott jegy a rajta feltüntetett napon és állomások között bármelyik pótjegy nélkül igénybe vehető – alaptarifás – vonaton felhasználható lesz – zárja közleményét a Máv Start Zrt.

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
liberálzöld.
2013. június 28. 13:06
Na, erre varrjatok gombot! "Fidesz: Az új adók nem érintik a mindennapi megélhetést"
Mimes
2013. június 28. 12:59
Mivel így is, úgy is drágább, mint az autóval való rohangálás, így "ki nem szarja le"?
realista
2013. június 28. 12:26
Részben csökken, egészében viszont emelkedett.
a dohányárusítás DROGKERESKEDELEM
2013. június 28. 11:45
és amunkanélküli pénzárosok segélyét ki fizeti
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!