Szigorúbban büntethetik a családon belüli erőszakot

2013. május 14. 07:56

Az Országgyűlés ülésén terítékre kerül a kormány javaslata, amely külön büntetőjogi tényállásként határozná meg a hozzátartozók bántalmazását.

2013. május 14. 07:56

A Ház ülése reggel 9 órakor napirend előtti felszólalásokkal kezdődik, ezt követően elsőként a vagyontörvény módosítását, majd a kormány és a vidékfejlesztési miniszter munkáját támogató kormányzati testületekkel kapcsolatos változtatásokat tárgyalhatják a képviselők.

Később megvitathatják az agrárgazdasági jelentés elkészítéséről szóló határozati javaslatot, valamint Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter azon javaslatát, amely súlyosabban büntetné a családon belüli erőszakot. A kabinet szándéka szerint július 1-jétől külön tényállást kapna a hozzátartozó bántalmazása a büntető törvénykönyvben.

Az ülésnap végén a hétfőn tárgyalni kezdett javaslatok részletes vitáira kerítenek sort, így ismét napirendre kerül a szakképzésről szóló törvény módosítása, valamint a használatarányos útdíj bevezetése.

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
narmer
2013. május 14. 10:30
Nagy hiba volt belemenni a liberálisok erőszakos képzelgéseibe, hogy itt az ország egyik fele veri a másikat.Smonca. Mint ahogy az is elég gyenge lábakon áll,hogy Balog képviselő 25 évig verte a feleségét.Ha ez igaz, ott nagy baj van a nő észbeli képességeivel.
Dr Safarov alvásterapeuta
2013. május 14. 10:13
csak a komondorokat ne bántsák!
székely
2013. május 14. 09:55
FIDESZ módi pénz számolva asszony verve, így a törvényjavaslatba belekerül, aki fizetésnap nem veri az asszonyt azt meg kell büntetni.
angussheen
2013. május 14. 09:45
Leérettségizel jövőre? Mert ha felsőoktatásban vagy, akkor az szégyen. Na pofa súlyba és tőlem el is húzhatod a beled az országból szarevő.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!