Magyar kereskedőház nyílt Kazahsztánban

2013. május 22. 12:59

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter szerdán a harmadik külföldi magyar kereskedőházat adta át, ezúttal a kazah fővárosban, Asztanában.

2013. május 22. 12:59

A Kossuth Rádió helyszíni tudósítása szerint a tárcavezető – aki kétnapos hivatalos látogatáson tartózkodik Kazahsztánban – a megnyitón reményét fejezte ki, hogy az új kereskedőház olyan központja lesz a kazah-magyar gazdasági kapcsolatoknak, amelyben nagyon sok üzlet születik. Hangsúlyozta: ahhoz, hogy ezek a kis- és középvállalatok meg tudjanak jelenni külpiacokon, kell egy olyan kapcsolat, támpont, ami segíti őket. Az előző év végén Bakuban, egy hónapja pedig Moszkvában adtak át hasonló kereskedőházat.

A Kossuth tudósítása szerint az eseményen vegyesvállalati szerződést is aláírtak egy 51 százalékban kazah, 49 százalékban magyar tulajdonú cég létrehozásáról, amely több ezer gyógyulni vágyó kazahot utaztat majd Magyarországra. Ezenkívül szándéknyilatkozatot is aláírtak egy olajipari berendezéseket gyártó kazah-magyar vegyesvállalat létrehozásáról, Kazahsztánban.

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!