Alternatív választási bizottsághoz kért fel tagokat az ellenzék

2013. május 08. 17:47

Öt szakértőt kértek fel a baloldali ellenzéki pártok, hogy legyenek az e hónapban megalakuló alternatív választási bizottság tagjai.

2013. május 08. 17:47

Erről az Együtt 2014-Párbeszéd Magyarországért választási szövetség, az MSZP és a Demokratikus Koalíció tájékoztatta szerdán az MTI-t. A pártok felkérését elfogadta Bócz Endre volt fővárosi főügyész, Fleck Zoltán jogszociológus, Rytkó Emília, az Országos Választási Iroda korábbi vezetője, Szigeti Péter, az Országos Választási Bizottság (OVB) korábbi elnöke és Szoboszlai György választási szakértő, az OVB egykori tagja.

A baloldali ellenzék pártjai április közepén állapodtak meg alternatív választási bizottság létrehozásáról, mondván, a parlamenti többség oly mértékben számolta fel a fékek és ellensúlyok jogállami rendszerét, hogy az már a választások tisztaságát veszélyezteti. Mostani közleményükben azt írták: a felkért szakértőkből álló bizottság a voksolással összefüggő jogi és politikai folyamatok civil kontrollja lehet. Tájékoztatásuk szerint az alternatív választási bizottság még májusban megalakul, ezután a kezdeményezés támogatására kérik fel a „demokratikus ellenzék” többi pártját, illetve együttműködést kezdeményeznek civil szervezetekkel.

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
catalina9
2013. május 09. 14:08
Az is szégyen hogy ilyeneket kerestek meg, de az még nagyobb szégyen, hogy az ilyenek kötélnek álltak.
HSL
2013. május 08. 20:38
monthy python flájing szörküsz
hátakkor
2013. május 08. 19:11
Trutymó Emília, most meg mint alternatív??
OmegaMale
2013. május 08. 18:50
Nemáááá... ez vicc ugye? :D Ezeket ismerjük jól, utoljára 2010-ben próbáltak a választások éjszakáján adni még 1-2 órát az elvtársaknak, mert még sok ledarálni való irat maradt... Majd pont Rytkó és Szigeti lesznek a demokrácia letéteményesei.... Ezeknek ELMENTEK OTTHONRÓL!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!