2020-ig az állam biztosítja a Magyar Posta talponmaradását

2013. május 23. 09:48

Egyetemes Postai Közszolgáltatási szerződést kötött a Magyar Állam és a Magyar Posta Zrt.

2013. május 23. 09:48

A szerződés 2020. december 31-ig segíti a Magyar Posta talponmaradását. A dokumentum rögzíti, hogy a közigazgatás és az igazságszolgáltatás hivatalos iratainak kézbesítésére a Magyar Posta  megőrizheti kizárólagos jogát. A szerződésben azt is lefektették, hogy a Posta méltánytalan többletterheinek kompenzálásra költségvetési támogatásra lesz jogosult évente.

A veszteséges üzletág kompenzálására egy alapot állítanak fel, – írja a VG.hu – amelybe az új piaci szereplők fizetnek be a Magyar Posta javára, de mint írják, jelenleg nincs új piaci szerplő, mivel az NMHH nem adta meg az engedélyt az osztrák Feibra Kft-nek, arra hivatkozva, hogy számviteli eljárásuk nem átlátható. 

Az osztrák állami tulajdonban álló Feibra idén januárban nyújtott be kérelmét a hatósághoz, hogy meglévő postai tevékenységein túl egyetemes postai szolgáltatást helyettesítő szolgáltatást is elláthasson Magyarországon. Budapesten és az agglomeráció 15 városában (köztük Érd, Szentendre, Budaörs és Szigetszentmiklós) lépett volna be az ötven grammnál kisebb küldemények piacára – írja a lap.

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
=nessuno=
2013. május 24. 00:10
Jogellenes állami dotáció... Szánalmas, ahogy az osztrákokat gátolják. Nem kell nekünk verseny, éljen a kommunizmus!:)) Majd a Postánál szétosztják jutalomnak...jó kis állami cég.
ketroot
2013. május 23. 12:04
Sóval behinteni ezt is. Mehet utána a a máv, bkv is.
bohocugyi allamtitkar
2013. május 23. 11:27
ujra evekig a kibaszott rablok kezeben a leveleim sorsa!
bigyomail
2013. május 23. 10:40
Minek? Ha jók, megmaradnak versenyhelyzetben is, Ha pocsékak, akkor meg jobb is, ha nekünk fogyasztóknak, vásárlóknak jobb minőségű szolgáltatást nyújtó cégek nyújtanak szolgáltatást és versengenek értünk. "A veszteséges üzletág kompenzálására egy alapot állítanak fel, – írja a VG.hu – amelybe az új piaci szereplők fizetnek be a Magyar Posta javára" Az meg mekkora komcsi baromság, hogy a vállalkozásokkal fizettetik meg a konkurencia töketlenségét? van ezeknek bőr a képükön? "e mint írják, jelenleg nincs új piaci szerplő, mivel az NMHH nem adta meg az engedélyt az osztrák Feibra Kft-nek" Majd az állam tudja, hogy mi kel nekünk, mert a választók még ehhez is hülyék? Hadd döntsem már el én, hogy kinél akarok szolgáltatást venni! Mondvacsinált hülyeséggel akadályozzák azt, hogy az én érdekeim érvényesülhessenek?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!