Semjén: Jár az autonómia a magyarságnak

2013. április 08. 12:55

A nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes egy konferencián leszögezte: a közösségi jogok az emberi jogok megvalósulása a közösség szintjén, és a kisebbségek jogai, valamint a perszonális emberi jogok nem állíthatók szembe egymással.

2013. április 08. 12:55

Semjén Zsolt szerint az egyes külhoni magyar nemzetrészekre jellemző autonómiaelképzelések nem valóságtól elrugaszkodott törekvések, hiszen mindegyikre van példa az Európai Unióban. A nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes egy a témában hétfőn kezdődött nemzetközi konferencián hamis beállításnak nevezte az olyan kérdésfelvetést, hogy területi vagy kulturális autonómiát támogatnak-e.    

Ez nem vagy-vagy hanem és kérdése. A szórványmagyarságot megilleti a kulturális autonómia, a tömbmagyarság számára pedig jár a területi autonómia – szögezte le. Semjén Zsolt kiemelte: a közösségi jogok az emberi jogok megvalósulása a közösség szintjén, és a kisebbségek jogai, valamint a perszonális emberi jogok nem állíthatók szembe egymással.

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kukagyerek
2013. április 08. 14:38
Akkor ezért álltál sorban, már kora hajnalban a szavazó helység előtt, a szégyen napján! (Ájtatos-zsóti!)
Selamat
2013. április 08. 13:54
"Semjén: Jár az autonómia a magyarságnak" Egyetértek.
kjkj945
2013. április 08. 13:26
Semjénnek csak a szája jár!
3M..
2013. április 08. 13:20
Járni jár, csak nem jut! Szebb Jövőt!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!